Lobato naar plek vijf op steile Mur de Saint-Roche

Lobato naar plek vijf op steile Mur de Saint-Roche

Juan Jose Lobato is op de steile Mur de Saint-Roche naar een vijfde plaats gereden in de derde etappe van de Tour de Wallonie. De rit werd gekleurd door een groep vluchters met daarin Amund Grohndahl Jansen, die op iets meer dan tien kilometer van de meet werden gegrepen. Op de lastige aankomst in Houffalize won Dylan Teuns. Teuns verstevigde met zijn ritzege zijn leiding in het algemeen klassement. 

“Amund zat vandaag mee in de vlucht en dat was goed”, zei ploegleider Addy Engels van Team LottoNL-Jumbo na de finish. “We wisten dat de finale erg lastig zou zijn en dat van ons eigenlijk alleen Juan Jose mee zou kunnen doen om de ritzege. We hebben een groep hier die vrijuit kan rijden. We willen agressief en aanvallend koersen. Gisteren hadden we Victor mee in de aanval en vandaag was het Amund. Het is alleen jammer dat de vluchters niet vooruit bleven, maar met zo’n finale is het ook heel lastig.” 

“Uiteindelijk klom Lobato heel goed mee en eindigde hij op een vijfde plek”, zei Engels over de laatste beklimming van de Mur de Saint-Roche. “Juan Jose is echt weer goed in orde. Deze aankomst was heel eerlijk. Je kon je er niet verstoppen. Hij wordt vandaag vijfde en dat zijn dan ook de verhoudingen.” 

Morgen is op papier een etappe voor de sprinters. “We gaan er hetzelfde in zoals we de voorgaande etappes hebben gedaan. Het zal morgen lastig worden voor een ontsnapping om het te halen, maar de jongens krijgen de kans om mee te zitten. En als er een aantal ploegen wil gaan sprinten en de koers controleren, dan kunnen we altijd de kaart van Juan Jose nog trekken. Hij is in orde en erg rap.”

Gerelateerde updates