Lobato sprint naar vierde plaats in Wallonië

Lobato sprint naar vierde plaats in Wallonië

Juan Jose Lobato is als vierde geëindigd in de vierde etappe van de Ronde van Wallonië. De Spanjaard kwam met nog 300 meter te gaan op kop, maar kon zijn voorsprong niet behouden. Winnaar Jean-Pierre Drucker sprintte hem in de laatste meters voorbij. 

Bij vertrek reed er een kopgroep met zes renners weg, maar zij konden geen stand houden. Met een kleine tien kilometer te gaan waren de sprintersploegen aan zet om zich voor te bereiden op een massasprint. Op ruim een kilometer kwam Team LottoNL-Jumbo met vier renners naar voren gereden. Lobato werd vervolgens goed afgezet, maar kwam net tekort voor de overwinning.

“Het is jammer dat ik niet heb gewonnen, maar ik haal hier positieve dingen uit”, zegt Lobato na de etappe. “Mijn teamgenoten hebben geweldig werk afgeleverd, zij verdienen een compliment. We blijven vechten voor een overwinning.”

Ook ploegleider Addy Engels bekijk de vierde plek positief: "Lobato ging erg vroeg aan, maar de mannen raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Morgen staat er weer een mooie etappe op het programma."

 Woensdag staat de laatste etappe van de Ronde van Wallonië op het programma. De rit eindigt met drie lokale rondes in Thuin, waarbij drie keer de Muur van Thuin beklommen moet worden. 

Gerelateerde updates