Lobato sprint naar zesde plek in tweede etappe Tour de Wallonie

Lobato sprint naar zesde plek in tweede etappe Tour de Wallonie

Juan Jose Lobato is naar een zesde plek gesprint in de tweede etappe van de Tour Wallonie. Victor Campenaerts zat in de vlucht van de dag, maar werd vlak voor de finale van de etappe ingerekend. De rit werd in de sprint gewonnen door Jasper de Buyst. In het algemeen klassement nam Dylan Teuns de leiding over. 

“Het was een echt gevecht om vandaag in de ontsnapping te zitten”, zei ploegleider Addy Engels. “Pas na 55 kilometer ontstond er een kopgroep en daar zat Victor bij. Daarachter begonnen de andere ploegen de koers vervolgens te controleren. Dan hoop je altijd dat ze zich misrekenen en dat de vlucht wegblijft, zeker omdat de lokale ronde nog vrij lastig was.” 

Ook in de absolute finale bleef Team LottoNL-Jumbo aanvallend rijden. “Op het einde reed Lars Boom nog weg met een groepje, maar ook dat werd weer teruggepakt. Dan draait het uit op een sprint. We hadden gehoopt dat Juan Jose mee zou kunnen sprinten, maar hij kwam jammer genoeg niet verder dan een zesde plek”, analyseerde Engels. 

Morgen wacht de renners een lastige etappe met aankomst op een steile klim. Engels: “Morgen moeten ze twee keer de Mur Saint-Roche op. Aan het einde van de tweede beklimming ligt dan ook de aankomst. We gaan er net zoals vandaag met open vizier in en gaan proberen mee te zitten met ontsnappingen. We hebben hier niet echt de renners die vanuit het peloton kunnen winnen. Juan Jose heeft in het verleden wel aangetoond een korte, steile klim aan te kunnen."

Gerelateerde updates