Lobato tekort op slotklim laatste etappe Wallonie

Lobato tekort op slotklim laatste etappe Wallonie

Juan Jose Lobato is in de laatste etappe van de Ronde van Wallonië tekort geschoten om mee te strijden om de overwinning. Dylan Teuns was iedereen op de Mur du Thuin te sterk af, terwijl Gijs Van Hoecke op de 28e plaats als beste renner van Team LottoNL-Jumbo over de streep kwam. 

De vijfde etappe van de meerdaagse rittenkoers ging van Chièvres naar Thuin. Zes renners reden weg, maar kregen nooit een vrijgeleide van het peloton. Met nog enkele kilometers te gaan werd de laatste vluchter ingerekend en maakte het peloton zich op voor de venijnige slotklim. Lobato was de vooruitgeschoven pion, maar de beklimming bleek te lastig voor hem. 

“De situatie in de koers was goed voor ons”, zegt ploegleider Addy Engels na afloop van de etappe. “Juan Jose heeft gisteren laten zien dat hij in orde was, net als de rest van het team. Normaal gezien ligt deze aankomst hem goed, maar in de finale was hij niet sterk genoeg. De andere renners zaten klaar om hem naar voren te brengen, maar hij kon ze niet volgen. Daarmee rijd je geen prijs.”

Volgens Engels waren de acht renners na de hoogtestage in het Oostenrijkse Küthai goed, maar niet top. “Ze hebben aanvallend gekoerst, maar het wedstrijdritme ontbrak om te winnen. We hebben de kansen niet benut. Iedereen kwam net terug van hoogtestage en het was een lastige wedstrijd. Het positieve is dat de conditie van de renners verbeterd is en ze koersritme hebben opgedaan. Dat is goed voor de komende wedstrijden, want we gaan een drukke periode tegemoet.”

Gerelateerde updates