Lotto-Jumbo renners oogsten lof in WK

Lotto-Jumbo renners oogsten lof in WK

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo hebben zich laten zien in het WK in Richmond. Jos van Emden en Robert Gesink waren namens de Nederlandse ploeg veelvuldig in beeld, terwijl Sep Vanmarcke namens de Belgen bleef aanvallen en Paul Martens zijn Duitse kopmannen bediende. Ze konden niet voorkomen dat Peter Sagan (Slowakije) wereldkampioen werd.

“We hebben er een mooie koers van gemaakt”, zei Jos van Emden na afloop. De Nederlander heeft 150 kilometer lang beulswerk verricht op kop van het peloton en staakte daarna de strijd. “We hebben van tevoren een analyse gemaakt van de wedstrijd en daar een plan op afgestemd. We wilden iedereen gebruiken op zijn kwaliteiten en daardoor moest ik in het begin op kop rijden. Dat is een onderdeel van mijn werk en ik vond het heel mooi om dat voor deze mannen te doen. We hadden een leuke ploeg waar een hele goede sfeer hing. Ik kijk met veel plezier op dit WK terug.”

Trots

Na de controle van Van Emden, was het tijd voor Robert Gesink en Sep Vanmarcke. Zij gingen namens Nederland en België veelvuldig in de aanval en maakten de koers hard. Mede door Paul Martens, die namens de Duitse ploeg vaak aan de kop van het peloton te zien was, bleef een grote groep met renners tot de laatste ronde bij elkaar. “Deze week telt het ploegenbelang even helemaal niet”, zei Martens. “Dat is bijzonder, maar je merkt in het peloton echt dat iedereen even vergeten is bij welke ploeg hij rijdt. Het gaat om de trots die erbij komt kijken als je voor je land uitkomt. Qua ploegenwerk hebben wij het goed gedaan, we moesten de verantwoordelijkheid en de controle nemen. Iedereen moest, mede doordat de Hollanders de koers zo hard maakten, heel diep gaan. Het heeft erg veel energie gekost.” Pas in de laatste vier kilometer van de wedstrijd ontsnapte Peter Sagan. Hij werd solo wereldkampioen.

Gerelateerde updates