LottoNL-Jumbo 6e in WK-ploegentijdrit

Team LottoNL-Jumbo is zesde geworden op de WK-ploegentijdrit in Richmond. In de Amerikaanse stad prolongeerde BMC de wereldtitel voor Etixx-QuickStep en Movistar.

Na de goede resultaten in de individuele tijdritten dit seizoen begon Team LottoNL-Jumbo ambitieus aan de WK-ploegentijdrit. De zeskoppige formatie startte snel en stond een tijd lang aan de leiding na het eerste meetpunt. De ploeg verloor daar echter Jos van Emden door een lekke band. Alleen BMC, Etixx-QuickStep, Movistar, Orica-GreenEDGE en Giant-Alpecin waren nog sneller.

Goed herpakt
“Wij zijn tevreden. Alleen jammer dat Jos lek reed”, vertelde ploegleider Jan Boven na de titelstrijd. “Jos reed precies op het eerste meetpunt lek. Daardoor kwam Robert Gesink even op een gaatje te zitten. Toen was het even rommelig maar de mannen hebben zich goed herpakt. Jos was super vandaag en die hebben we echt gemist in de tweede helft van de wedstrijd.”

Sep Vanmarcke, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Maarten Tjallingii maakten het werk af aan de streep. Onderweg waren ze ook nog Tom Leezer kwijtgeraakt. De 6e plaats is een ruime verbetering ten opzichte van vorig jaar toen de ploeg 14e werd. De inspanningen op tijdritgebied werpen dus vruchten af.

Maarten Tjallingii
“Ik had hele goede benen vandaag en had echt power”, zei Maarten Tjallingii. “Jammer dat we Jos verloren, want we hadden hem goed kunnen gebruiken in de tweede helft van de race. We hebben veel aandacht geschonken aan de fiets en aerodynamica en werken nauw samen met sponsor Bianchi. Dat zie je nu terug in de resultaten.”

Gerelateerde updates