LottoNL-Jumbo kijkt vooruit na opnieuw massasprint in Britain

LottoNL-Jumbo kijkt vooruit na opnieuw massasprint in Britain

De vierde etappe van Aviva Tour of Britain eindigde wederom in een massasprint. In die spurt, die werd gewonnen door Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step), speelde de renners van Team LottoNL-Jumbo geen rol. Zij keken vooruit naar de etappe van donderdag.

“Deze etappe liep zoals verwacht”, gaf ploegleider Nico Verhoeven na afloop aan. “Het eindigde in een massasprint. Voor ons was het een dag om goed door te komen met het oog op morgen. Morgen gaat het klassement veranderen. Ik denk dat degene die na de vijfde etappe in de leiderstrui rijdt, het klassement ook gaat winnen.”

Gecontroleerd
Verhoeven dicht Steven Kruijswijk een goede kans toe om daarvoor te zorgen. “Hij heeft maar 22 seconden achterstand in het klassement en staat nog tussen de favorieten”, legde de ploegleider uit. “Het kan nog alle kanten op. Ik denk dat de wedstrijd ook morgen wordt gecontroleerd tot aan de voet van de laatste klim. Wij moeten ervoor zorgen dat Steven op dat moment voluit voor de etappezege kan gaan.”

“Ik moet de koers morgen ondergaan en me focussen op de finale”, vulde Kruijswijk zelf aan. “Als ik goed aan de slotklim kan beginnen, kan ik voor de overwinning rijden. Vandaag was het weer een lange, voorspelbare rit. De tweede etappe was wel wat lastiger en daarin voelde ik me goed. Het zou mij daarom goed uitkomen als het morgen een harde, zware koers wordt.”

Gerelateerde updates