LottoNL-Jumbo met ervaren en jongere renners naar Milaan-Sanremo

Team LottoNL-Jumbo gaat met verschillende doelen richting Milaan voor de eerste klassieker van het seizoen. Aan de ene kant wil de ploeg de mogelijke kansen benutten, aan de andere kant krijgt een aantal jonkies de kans om deze bijzondere koers te ontdekken.  

“We hebben niet de grote favoriet in onze gelederen”, zei ploegleider Erik Dekker over de kansen van zijn ploeg in Milaan-Sanremo. “Met Moreno Hofland, Bert-Jan Lindeman en Paul Martens hebben we in ieder geval drie jongens die voorin kunnen meedoen. Voor Moreno en Bert-Jan wordt het hun eerste kennismaking met deze wedstrijd. Daarom gaan we donderdag een uitgebreide verkenning met ze doen. We proberen de nadruk dan ook te leggen op de middellange termijn. In een training is het een stuk makkelijker om een koers te ontdekken dan in de wedstrijd. Je kijkt er dan op een andere manier naar en dat kan heel waardevol zijn voor de jonge jongens.”  

Supercompensatie 
Milaan-Sanremo is dan ook een groot doel voor Moreno Hofland. Hij hoopt dat hij zijn oude niveau daar weer kan benaderen na een iets mindere periode. “Ik ben niet fit aan Parijs-Nice begonnen”, legde hij uit. “Tijdens die wedstrijd ben ik wel gegroeid, maar na de vijfde rit in lijn, was ik helemaal leeg. Ik denk dat het een goede beslissing is geweest om daarna naar huis te gaan. Ik heb het gevoel dat ik de dagen in Frankrijk daardoor makkelijker verteer. Deze extra vrije dagen zie ik als supercompensatie. Ik hoop dat ik dit weekend goed genoeg ben om de Poggio over te komen met de voorste groep. Ik zal daarvoor veel met Paul Martens praten. Hij is een ervaren renner, die de afgelopen jaren vaak voorin heeft meegedaan in Milaan-Sanremo. Hij kan me helpen en tips geven.” 

Afdwingen 
“Er is dit jaar goed weer voorspeld”, gaf Erik Dekker aan. “Dat zal ervoor zorgen dat het weer een traditionele Milaan-Sanremo wordt. Ik denk dat we met een groep van 50 tot 100 renners aan de voet van de Poggio komen. We moeten proberen daar bij te zijn. Zeker Moreno kan in de toekomst een hele grote rol gaan spelen in deze wedstrijd. Dat mag hij komende zondag ook alvast gaan proberen. Als er kansen komen voor ons, willen we die benutten. De enige manier waarop we dat zelf enigszins af kunnen dwingen, is door Moreno, Bert-Jan en Paul op de juiste plaats te brengen voor de finale.” 

Team Line-up: 
Rick Flens, Moreno Hofland, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Robert Wagner. 

Ploegleider:
Erik Dekker.

Gerelateerde updates