LottoNL-Jumbo mist slag

Team LottoNL-Jumbo heeft de dertiende etappe in de Vuelta de slag gemist. De heuvelachtige rit naar Tarazona werd gewonnen door de Portugees Nelson Oliveira van Lampre-Merida. Mike Teunissen kwam op plaats 48 als eerste LottoNL-Jumbo renner over de streep. Fabio Aru van Team Astana blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

De 178-kilometerlange etappe voerde het peloton over een zwaar heuvelachtig terrein. Na 70 kilometer reden op de Alto de Beratón, een berg van de eerste categorie, 24 renners weg.

“Het was een lang gevecht en we hebben ons kranig geweerd maar hadden niet de macht om vandaag op dit parcours mee te zitten”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “Teunissen en Roosen    reden nog even voorop maar toen die lastige klim er kwam reden in drie keer in totaal 24 renners weg. Dan kun je het boek sluiten.”

De Vuelta gaat nu richting een zwaar drieluik in de bergen van Noord-Spanje. Het peloton krijgt drie dagen achter elkaar een aankomst bergop voor de kiezen.

Vermoeidheid
“We rijden nu richting de bergen in Noord-Spanje, een verplaatsing van twee uur”, vervolgde Zeeman. “De mannen hebben vandaag flink gevochten maar toen die groep weg was, heb ik gezegd dat ze zoveel mogelijk energie moesten sparen voor de komende dagen. Ondertussen zijn we al twee weken onderweg en hakt de vermoeidheid er bij ons ook in.”

Cantabria
De bergen in Cantabria zijn vaak niet zo heel lang maar erg steil. Morgen staat een 215-kilometerlange etappe naar Alto Campoo met aankomst bergop op het programma.

“De dagen die nu volgen zijn voor de klassementsrenners, maar Bert-Jan won ook een bergrit en dus bekijken wij de komende dagen van dag tot dag”, besloot Zeeman.

Gerelateerde updates