LottoNL-Jumbo ontwijkt verdere tegenslag in Tour of Britain

LottoNL-Jumbo ontwijkt verdere tegenslag in Tour of Britain

Team LottoNL-Jumbo verscheen dinsdag met drie renners aan de start van de derde etappe van de Aviva Tour of Britain, nadat een dag eerder de andere helft van de ploeg was uitgevallen. Bram Tankink, Steven Kruijswijk en Koen Bouwman deden wat ze moesten doen: finishen.

Team LottoNL-Jumbo verscheen dinsdag met drie renners aan de start van de derde etappe van de Aviva Tour of Britain, nadat een dag eerder de andere helft van de ploeg was uitgevallen. Bram Tankink, Steven  Kruijswijk en Koen Bouwman deden wat ze moesten doen: finishen. 

“Het parcours was voor onze drie renners niet selectief genoeg en dus konden we voor de rest niet echt veel doen vandaag”, stelde ploegleider Nico Verhoeven na de 216-kilometerlange rit van Cockermouth naar Floors Castle, die werd gewonnen door sprinter Elia Viviani van Team Sky. 

Valpartij
In de finale werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij. Tankink, die dinsdag 22e werd, schrok even, maar zag als snel dat hij zich geen zorgen hoefde te maken.  

“Steven kon de crash net ontwijken en Koen werd alleen even opgehouden. Ik reed ervoor. Gelukkig liepen we geen verdere schade op. Ik voelde me vandaag met zijn drieën alleen een beetje eenzaam in het peloton.”

Ambitieus
Verhoeven kijkt ondanks het feit dat zijn ploeg nog maar uit drie man bestaat, ambitieus vooruit. “Er komen nog kansen voor ons. De aankomst bergop biedt mogelijkheden voor onze renners. Die dag wordt bepalend voor het klassement.”

Etappe vier
Woensdag rijdt het peloton over een afstand van 217 kilometer van Edinburgh naar Blyth. “De etappe van morgen is iets makkelijker dan die van vandaag. In het begin gaat het nog bergop, maar de finale heeft alle ingrediënten voor een massasprint. We willen en moeten alert en scherp blijven. Je weet het nooit.”

Gerelateerde updates