LottoNL-Jumbo richt zich in Vuelta op de aanval en talentenontwikkeling

LottoNL-Jumbo richt zich in Vuelta op de aanval en talentenontwikkeling

Team LottoNL-Jumbo gaat zaterdag in Puerto Banús met een ploeg vrijbuiters van start voor de Vuelta a España en is van plan om zich op een attractieve manier te tonen. Ook de ontwikkeling van de diverse jonge talenten staat hoog in het vaandel binnen de ploeg tijdens de drie weken in Spanje.

Team LottoNL-Jumbo gaat zaterdag in Puerto Banús met een ploeg vrijbuiters van start voor de Vuelta a España en is van plan om zich op een attractieve manier te tonen. Ook de ontwikkeling van de diverse jonge talenten staat hoog in het vaandel binnen de ploeg tijdens de drie weken in Spanje. 

“Door de afwezigheid van Laurens ten Dam reizen we zonder klassementsambities af naar Spanje, wat niet wegneemt dat er nog voldoende uitdagingen overblijven”, aldus Merijn Zeeman. “We gaan binnen onze mogelijkheden op zoek naar kansen. Op de dagen dat de klassementsmannen aan zet zijn, wordt het voor ons lastig, maar met bijvoorbeeld Tom Van Asbroeck hebben we iemand waar we in een sprintetappe als ploeg voor kunnen werken. Ook gaan we de aanval zoeken in jacht op succes. Alle negen renners krijgen de mogelijkheid om kansen voor zichzelf af te dwingen.”

Team LottoNL-Jumbo start met diverse jonge renners voor wie de Vuelta de eerste grote ronde gaat worden. “Het wordt een belangrijk moment in de carrières van Tom, Timo Roosen en Mike Teunissen. We verwachten in de toekomst veel van hen en in het kader van talentontwikkeling is dit een prachtige kans voor hen om sterker en beter te worden."

Ploegentijdrit 

De ploegentijdrit waar de Vuelta zaterdag mee start, is direct al een gewichtig moment voor Team LottoNL-Jumbo. “We benaderen de ploegentijdrit heel serieus”, aldus Zeeman die gesterkt wordt door de recente successen die zijn geboekt op de Bianchi Aquila CV. “Tijdrijden is een belangrijk speerpunt binnen onze ploeg.”

Tom Van Asbroeck 

Tom Van Asbroeck ziet in de eerste week een paar mooie kansen voor de sprinters. “Ik hoop in die ritten met hulp van de ploeg iets te forceren. Ik heb een aardige voorbereiding gehad. Het voelde lekker om in Polen weer mee te doen voor de eerste plaatsen”, aldus de Belg die in de Tour de Pologne een keer derde en zesde werd. “Dat was goed voor het vertrouwen.”

Timo Roosen

Timo Roosen is van plan om sterker uit zijn eerste ronde te komen. “Ik wil mijn werk doen voor de ploeg en de wedstrijd uitrijden. Ik heb nog niet eerder drie werken gekoerst en om beter te worden is dat heel belangrijk. Ik denk ook veel te kunnen leren van ervaren mannen als Martijn Keizer, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants. Als ik me goed voel, wil ik zeker een keer aanvallen.”

Mike Teunissen

Voor Mike Teunissen is het een mooie week. “Eerst win ik de proloog van de Tour de lAin en nu mag ik bekend maken dat ik naar de Vuelta ga. Ook voor mij wordt het de eerste drieweekse koers, maar ik denk dat ik daar wel inval. Ik kijk er naar uit om Tom te helpen in de sprints en een keer voor eigen kans te gaan. Helaas missen we door de blessure van Laurens een klassementsman, maar het biedt mij wel de kans om me te focussen op mijn eigen ontwikkeling."

George Bennett 

George Bennett krijgt een vrije rol in de Vuelta. “Het is balen dat we het zonder Laurens moeten doen, want hij is belangrijk binnen onze ploeg, maar zijn afwezigheid opent ook deuren voor anderen. Ik focus me niet op het algemeen klassement, maar de Vuelta biedt altijd kansen voor een renner als ik en wie weet waar het eindigt als ik een keer in een mooie ontsnapping terecht kom. Ik bekijk het van dag tot dag en hoop gewoon geen onnodig tijdverlies op te lopen.”

Team line-up:

Tom van Asbroeck, George Bennett, Martijn Keizer, Bert Jan Lindeman, Timo Roosen, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii, Dennis van Winden en Maarten Wynants. 

Ploegleiding: 

Erik Dekker en Merijn Zeeman.

Gerelateerde updates