LottoNL-Jumbo speelt bijrol in laatste etappe Parijs-Nice

De renners van LottoNL-Jumbo hebben zich niet kunnen mengen in de strijd om de gele trui. Tijdens de laatste etappe naar Nice kwam Tom Leezer als eerste renner van de ploeg over de streep op een 109e plek. Hij werd op de voet gevolgd door Bram Tankink, die zijn 19e plaats in het algemeen klassement niet kon behouden. Hij zakte uiteindelijk naar plaats 28.

De laatste etappe van deze Parijs-Nice stond in het teken van de strijd om het geel. Daarin bleek Sergio Henao uiteindelijk de sterkste, ondanks een dappere poging van Alberto Contador. Hij strandde uiteindelijk op twee seconden van eindwinst. De renners van LottoNL-Jumbo speelden geen rol in dat gevecht.

Na het wegvallen van een zieke Steven Kruijswijk en Stef Clement was Bram Tankink de enige overgebleven pion voor het klassement. "Doordat ik meezat in de eerste twee etappes sta je er dan goed voor en ondanks dat ik last van mijn rug had ben ik nog zo hard mogelijk die bergen opgereden. Je probeert dan die mooie positie nog te verdedigen, maar dat is ook een beetje tegen beter weten in", vertelde Tankink. "Nu de rug even laten behandelen en dan op naar de klassiekers.’’

 

Gerelateerde updates