LottoNL-Jumbo wint twee truien en het ploegenklassement in Frankrijk

LottoNL-Jumbo wint twee truien en het ploegenklassement in Frankrijk

Team LottoNL-Jumbo heeft de puntentrui, de jongerentrui en het ploegenklassement gewonnen in de Tour du Poitou Charentes. In de laatste etappe werd Team LottoNL Jumbo-renner Tom van Asbroeck zesde in de massasprint. De sprint in de straten van Poitiers werd gewonnen door de Italliaan Sonny Colbrelli (Bardiani) voor Ben Swift (Team Sky) en Romain Feillu (Auber 93). Sylvain Chavanel won het algemeen klassement en Wilco Kelderman van Team LottoNL-Jumbo eindigde als tweede.

In de laatste etappe stond er 171 kilometer op het programma tussen Thouars en Poitiers. Na een aantal ontsnappingen werd er gesprint met een uitgedund peloton. Tom Van Asbroeck kwam net als in de eerste etappe als zesde over de streep. Volgens ploegleider Frans Maassen had er meer in gezeten. “De lead-out ging niet perfect, Van Asbroeck raakte ingesloten en kon niet meer mee doen om de overwinning.”

Het was voor Van Asbroeck de derde keer dat hij bij de eerste zes sprintte. De tweede etappe won Van Asbroeck en pakte de leiderstrui. Een dag later raakte Van Asbroeck de trui door een valpartij kwijt. Zijn korte uitslagen leverde hem de puntentrui op. 

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman eindigde als tweede in het algemeen klassement achter de routinier Sylvain Chavanel. Het klassement werd vooral gemaakt met de tijdrit in de vierde etappe, waar Kelderman op 30 seconden van de Fransman finishte. “Ik had wel verwacht dat Chavanel hard zou rijden, maar dat hij mij met 30 seconden zou kloppen.” Kelderman wist meteen dat hij tijdens de slotetappe de 30 seconden niet meer goed kon maken. “De rit was niet lastig genoeg, wat mij betreft had er nog wel een berg in mogen zitten.”

Wilco Kelderman eindigde in de laatste etappe in het peloton en wist zijn tweede plek te behouden.  Dit zorgde ervoor de Kelderman de witte trui mee naar huis mag nemen. “Het is mooi dat ik dan nog een trui mee kan nemen. Het was een mooie koers zo, Van Asbroeck wint een rit en we winnen de puntentrui en het ploegenklassement. Dat geeft een goede sfeer in de ploeg.”

Ook Maassen wist dat het moeilijk zou worden om nog de eindwinst te pakken. “Vooraf aan de tijdrit had ik gezegd dat diegene die Oliveira klopt de koers ging winnen, dat deed Wilco met een miniem verschil. Maar Chavanel reed nog veel harder. En dan is het gat te groot om in de laatste etappe te overbruggen.

Maassen

Ik heb de hele week een goede ploeg gezien, dat is erg fijn als je als ploegleider mee bent.” Maassen heeft zich vermaakt tijdens de koers. “Met een ritoverwinning, het ploegenklassement, een tweede plaats in het algemeen klassement en twee truien mag je zeker tevreden zijn.” 

“Nu onderweg naar het volgende doel, GP de Plouay-Bretagne, hopelijk kunnen we daar ook als ploeg sterk voor de dag komen.”  

Gerelateerde updates