Markus finisht als vierde in eerste rit World Ports Classic

LottoNL-Jumbo renner Barry Markus is als vierde geëindigd in de massasprint van de eerste etappe van de World Ports Classic. De rit werd gewonnen door Italiaan Andrea Guardini van Team Astana. Guardini is ook de eerste leider in de tweedaagse.

In de 195 kilometer lange rit van Rotterdam naar Antwerpen stond behoorlijk veel wind, maar uit de verkeerde richting. En volgens ploegleider Merijn Zeeman had dat invloed op de koers.

Waaiers
“Er stond veel wind maar in de rug en dat was niet ideaal voor waaiers”, vertelde Zeeman na de rit. “Het was vliegen naar Middelburg. Na Goes lukte het ons om het in waaiers te trekken. Timo Roosen, Robert Wagner en Tom Leezer zaten toen attent mee, maar toen we richting Antwerpen draaiden, kwam alles weer bij elkaar en wisten we dat het een massasprint zou worden.”

In de straten van Antwerpen brachten de LottoNL-Jumbo mannen hun sprinter Barry Markus in ideale positie. Markus sprintte naar een 4e plaats.

“De ploeg heeft goed gewerkt en Barry Markus op de juiste plek afgezet. Barry miste net de snelheid om het af te maken. Na een mindere periode is dit wel een resultaat waar hij verder mee kan”, vervolgde Zeeman. Ook Markus was tevreden over het teamwork en zijn resultaat. “De mannen hebben goed voor mij gewerkt. We wisten na Woensdrecht dat het op de kant zou gaan, toen dat niet lukte was het aan mij. Ik zat perfect maar miste de snelheid om er nog overheen te komen. Maar dit resultaat geeft wel vertrouwen voor morgen.”

Minder wind
De World Ports Classic finisht zondag na een rit van 164 kilometer in Rotterdam. Barry Markus bezet de 9e plaats in het klassement op tien seconden van winnaar Guardini.

“Ik verwacht morgen een standaard massasprint in Rotterdam”, aldus ploegleider Zeeman. “Er wordt minder wind verwacht. We weten dat de finale in Rotterdam erg hectisch is en daar moeten we een plan voor maken. Na het resultaat van vandaag kan Markus wel met vertrouwen uitkijken naar een sprint.”

Gerelateerde updates