Markus sprint naar derde plaats in tweede rit Tour de l’Ain

Markus sprint naar derde plaats in tweede rit Tour de l’Ain

Barry Markus maakte donderdag de cirkel rond voor Team LottoNL-Jumbo. Na een eerste en tweede plaats van Jos van Emden en Wilco Kelderman in de tijdrit van de Eneco Tour, noteerde de sprinter uit Hoofddorp in de tweede etappe van de Tour de l’Ain een derde plaats. Markus eindigde in de massasprint vlak achter Nacer Bouhanni (Cofidis) en Rudy Barbier (Roubaix Lille Métropole).

Bouhanni is nog steeds de leider in het algemeen klassement. De Franse spurter heeft 15 seconden voorsprong op Mike Teunissen, die twee dagen geleden de proloog won.“

De andere jongens hielpen Mike in de sprint en ik mocht voor mijn eigen kansen gaan, maar in het heetst van de strijd, kwam ik in het wiel van Mike”, aldus Markus. “Hij besloot toen de sprint voor mij aan te trekken. Ik ging als vierde de laatste bocht in en kon in de spurt uiteindelijk nog een renner inhalen. Bouhanni was gewoon te rap, maar ik ben blij dat ik hier een kans kreeg.”

Erik Dekker
“Het was mooi dat Mike uiteindelijk nog een rol heeft kunnen spelen voor Barry”, analyseerde ploegleider Erik Dekker de sprint. “Mike zat namelijk net een beetje te ver van achteren en koos er toen voor om Barry te helpen.”

Vrijdag
De etappe van vrijdag houdt in dat de eerste echte bergen opdoemen. “Een paar keer trekken we naar een hoogte van 700 meter. Ik zeg niet dat de renners één voor één over de finish komen, maar het wordt een lastige rit. Voor de mannen die naar de Vuelta gaan, wordt het een belangrijke dag aangezien ze klimkilometers kunnen opdoen in wedstrijdverband.”

Gerelateerde updates