Martens verlengt bij Team LottoNL-Jumbo

Martens verlengt bij Team LottoNL-Jumbo

Paul Martens stays with Team LottoNL-Jumbo. The experienced German signs a two-year contract extension with the Dutch team. “I like to work with the younger men in the team.”

Paul Martens blijft langer bij Team LottoNL-Jumbo. De ervaren Duitser tekent een contract dat hem nog twee seizoenen aan de Nederlandse ploeg verbindt. Ik vind het leuk om met de jongere mannen te werken.

“Ik ben heel bij met deze contractverlenging”, zegt Paul Martens. “Ik voel me op mijn gemak in deze ploeg en ik ben blij dat ik de komende twee jaar weer kan blijven doen wat ik leuk vind. Ik vind het leuk om met de jongere mannen te werken. Ik begin één van de oudere renners te worden. Dat merk ik niet zozeer fysiek, maar wel aan de gesprekken aan tafel. Dat verschil in generaties vind ik leuk. Ik heb veel positieve feedback gekregen op de manier waarop ik omga met de jonge gasten. Dat is op een spontane manier ontstaan. Ik merk dat ik van tevoren zie aankomen dat sommige renners individuele foutjes maken. Ik maakte die fouten vroeger ook en weet hoe ik daarmee om moet gaan. Iedereen wil het maximale uit zichzelf halen, maar dat gebeurt niet altijd op de goede manier.”

Win-win-situatie

“Paul is met zijn kwaliteiten altijd heel bruikbaar”, oordeelt ploegleider Nico Verhoeven. “We zijn dan ook blij met zijn verlenging. Hij heeft een goede Tour de France gereden en heeft zijn waarde voor de ploeg daarmee nogmaals bevestigd. Het is altijd gunstig om iemand in je selectie te hebben die zoveel bagage heeft. Dat hij het leuk vindt om die ervaring met de jonge renners te delen, is een win-win-situatie. Hij haalt zelf ook nog een heel hoog niveau. Paul is belangrijk voor ons in de Waalse klassiekers en in de lastige etappes in grote rittenkoersen.”

Gerelateerde updates