Martens zevende in Arezzo

Martens zevende in Arezzo

Paul Martens is vrijdag als zevende gefinisht in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico. Na een spannende sprint bergop in Arezzo, kon hij lang met de besten mee. Ritwinst ging naar Greg Van Avermaet (BMC).

Net als gisteren zat er ook vandaag een renner van Team LottoNL-Jumbo mee in de kopgroep. Nico Verhoeven verkondigde toen al dat Rick Flens de kans ging krijgen om aan te vallen en die kans heeft hij gegrepen. Samen met zijn vier medevluchters zag Flens het gat groeien naar bijna een kwartier. Die voorsprong werd echter ook snel teruggebracht waardoor al vroeg duidelijk werd dat het op een sprint ging uitlopen. “Het was een mooie dag”, zei Flens over zijn lange ontsnapping. “Ik heb lekker wat koershardheid op kunnen doen. Je weet van tevoren dat het normaliter een massasprint wordt, maar wij proberen ons gewoon te laten zien. Op het moment dat de voorsprong dan zo groot wordt, heb je even hoop op een goede afloop, maar toen ze eenmaal gingen rijden, was het gat ook wel heel snel gedicht. We hebben nog geprobeerd te versnellen, maar dat hielp niet echt.”

Daadkrachtig
In de laatste kilometers werd duidelijk dat Paul Martens zijn zinnen had gezet op een goed resultaat. Tom Leezer zorgde er ruim 2 kilometer voor de streep met een flinke aflossing voor dat Sep Vanmarcke en Martens voorin het peloton terecht kwamen. Vanmarcke deed er vervolgens nog een schepje bovenop waardoor Martens in goede positie de smalle straatjes van de finishplaats betrad. “Met name Sep heeft Paul heel goed afgezet”, zei ploegleider Nico Verhoeven na afloop. “En als je kijkt naar wie er allemaal in de top-10 eindigen, heeft Paul het met zijn zevende plaats erg goed gedaan. We wilden graag daadkrachtig koersen en dat is gelukt. We lopen nou eenmaal nog steeds een beetje achter de feiten aan op dit moment. Dan kun je er beter maar het beste van maken door aanvallend te koersen en je te laten zien.”

Lastige finale
“De rit van morgen kent een hele lastige finale”, was Nico Verhoeven zich bewust. “De klassementsrenners gaan de dienst uitmaken. Het wordt voor ons weer zaak om onze stempel op de wedstrijd te drukken. Als dat lukt, geeft dat je toch een goed gevoel. Maar je moet nou eenmaal fysiek heel sterk zijn om de hele dag in de aanval te rijden en het belangrijkste is dat iedereen de hele Tirreno-Adriatico uitrijdt.”

Gerelateerde updates