Keizer tekent nieuw contract bij LottoNL-Jumbo

Keizer tekent nieuw contract bij LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo en Martijn Keizer gaan langer met elkaar door. Het contract van de Groninger is opengebroken en met een jaar verlengd. De vorige verbintenis liep tot het einde van 2016.
 
“Uit het openbreken van mijn contract spreekt veel vertrouwen”, aldus Keizer. “Dat doet me goed. Ik heb dit seizoen meerdere malen laten zien dat tijdrijden echt een wapen van mij is. De ondersteuning die ik vanuit de ploeg krijg bij die discipline is erg belangrijk voor mij. Ik kijk er naar uit om de komende jaren in de kleinere rondes met een tijdrit goede uitslagen neer te zetten. Natuurlijk wil ik ook een rol blijven spelen voor de kopmannen in de grote wedstrijden.”
 
Ervaring
Met zijn 27 jaar is Keizer ondertussen een van de ervaren renners binnen de ploeg. “Ik ben eigenlijk nog best jong, maar er komen steeds meer jonge talenten bij. Dat vind ik leuk. Het houdt mij jong en ik kan hen dingen leren. Ik vind dat er een mooie wisselwerking is.”
 
Nico Verhoeven
Ploegleider Nico Verhoeven ziet de komende seizoenen een belangrijke rol weggelegd voor Keizer. “Martijn is bijzonder waardevol voor onze ploeg, hij is een steunpilaar op wie we altijd kunnen rekenen. In de bergen staat hij zijn mannetje en kan hij lang meekomen, maar ook op het vlakke kan hij heel hard trappen. Hij is gedurende het seizoen op alle dagen en elk terrein inzetbaar. Bovendien maakt hij nog steeds progressie en daarom gaan we graag een langdurig contract met hem aan.”

Gerelateerde updates