Mike Teunissen sprint naar 9e plek

Neo-prof Mike Teunissen is als negende geëindigd in de tweede en laatste etappe in de World Ports Classic. De 164-kilometerlange etappe tussen Antwerpen en Rotterdam werd gewonnen door de Belg Kris Boeckmans van Lotto-Soudal die ook het eindklassement wint.

Tot vier kilometer voor de finish liep de voorbereiding goed toen een massale valpartij veel renners waaronder LottoNL-Jumbo renner Barry Markus, kansloos maakte.

"Het was eigenlijk een simpel verhaal, gewoon een massasprint”, zei ploegleider Merijn Zeeman na de tumultueuze finish in Rotterdam. "Maar op vier kilometer van de meet ontstond er een valpartij op de derde plaats, waardoor alle ploegen met sprinters buiten Lotto-Soudal onthoofd werden. Barry werd daar ook door opgehouden, van ons konden alleen Timo Roosen en Mike Teunissen er nog langs. Mike wordt als niet-sprinter nog negende. Ik had graag met de ploeg gesprint voor de zege maar dat zat er helaas niet in.”

Valpartij
Barry Markus en Robert Wagner zaten in goede positie toen plots een renner voor hen tegen het asfalt ging.

“Ik zat met Wagner goed van voren toen er plots een renner viel”, vertelde Barry Markus. “Ik ben niet gevallen maar moest wel vol remmen om niet te vallen en kwam stil te staan. Dan rijd je ook niet zomaar even terug naar een peloton in volle finale. Ik sloot nog bijna aan voor de streep want ik wilde mijn klassement nog redden.”

Klassement
Door het gat dat werd geslagen ging het algemeen klassement ook op de kop en wint Kris Boeckmans naast de rit ook het eindklassement. Mike Teunissen valt net buiten de top tien.

"We konden nog redelijk snel weg komen na de val maar Lotto-Soudal bleef heel hard op kop rijden”, analyseerde Mike Teunissen de laatste kilometers. “De groep met Barry kon daardoor niet meer terugkeren. We hebben geluk dat niemand gevallen is want de val gebeurde helemaal van voren in de groep. Ik heb nog geprobeerd mee te sprinten en werd negende.”      

Gerelateerde updates