Overtuigende zege Groenewegen in Arnhem-Veenendaal Classic

Overtuigende zege Groenewegen in Arnhem-Veenendaal Classic

Dylan Groenewegen heeft zijn achtste overwinning van het seizoen geboekt. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo was met afstand de snelste in de Arnhem-Veenendaal Classic. Groenewegen profiteerde in de eindsprint van het sterke voorbereidende werk van zijn teamgenoten.

“Ik heb vandaag een sterke ploeg gezien en Dylan Groenewegen heeft een fenomenale eindsprint afgeleverd”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Onze koers was erop gericht om Dylan in stelling te brengen, maar we moesten de wedstrijd ook dragen. We wilden mee zitten als er een groepje ontsnapte en dat is een paar keer gelukt. Uiteindelijk konden we de koers controleren met Twan Castelijns en kregen we op een gegeven moment hulp van andere ploegen. In de finale was de weg breed en hadden we veel ruimte. We hebben dit seizoen veel aan onze timing gewerkt en vandaag ging dat erg goed. We kwamen als eerste en tweede door de laatste bocht en met Dylan in deze vorm zijn er maar weinig renners die hem dan nog kunnen kloppen.”

Lekker gevoel
Dylan Groenewegen was na afloop lovend over zijn teamgenoten. “Ik ben heel goed afgezet”, gaf hij aan. “Daardoor kon ik met zo’n groot verschil winnen en dat is goed voor mijn vertrouwen. Een massasprint is altijd hectisch, maar de timing was perfect. Het voelde goed dat we in staat waren om de leiding te nemen in de laatste kilometer. Robert Wagner ging uiteindelijk als eerste door de laatste bocht.”“Dit was mijn achtste overwinning van het seizoen”, vervolgde Groenewegen.

“Dat is een heel lekker gevoel. Zeker op deze manier met zo’n goede ploeg om me heen. Winnen is het mooiste wat er is. Het gaat goed met onze sprintersploeg.”

Gerelateerde updates