Podiumplek Bennett in koninginnenrit Californië

Podiumplek Bennett in koninginnenrit Californië

George Bennett is als derde geëindigd in de zesde etappe van de Ronde van Californië. De Nieuw-Zeelander reed een sterke slotklim en steeg hierdoor naar de vierde plek in het klassement.

In de aanloop naar de slotklim werd Bennett goed omringd door zijn ploeggenoten, waarna hij op aanvallende wijze naar de eindstreep reed. De groep met klassementsrenners werd uit elkaar gereden, maar de kopman van Team-Jumbo Visma hield stand op Mount Baldy en reed zo naar zijn eerste podiumplek van dit seizoen.

Bennett kijkt met gemengde gevoelens terug op de etappe. “Ik ben heel blij met hoe de ploeg vandaag heeft gereden. De renners met wie ik voorop zat, stonden allebei voor mij in het klassement, dus ik moest proberen om hen te lossen. Dit kostte veel krachten, waardoor ik op het einde te kort kwam.”

Lennard Hofstede was onderweg een van de smaakmakers van de wedstrijd. Net als in etappe vijf maakte de 24-jarige renner deel uit van de kopgroep. Pas in de laatste acht kilometer, aan de voet van de slotklim, werd Hofstede ingelopen.

Ploegleider Grischa Niermann zag een sterke ploeg. “Lennard zat wederom in de kopgroep en de andere mannen hebben George goed omringd in het peloton. Op het einde nam George het initiatief omdat hij tijd moest goed maken op zijn medevluchters. Dit lukte helaas niet, waardoor hij nu vierde staat in het klassement. We zullen zien wat er nog mogelijk is in de laatste etappe.”

Danny van Poppel staakte de strijd.

Gerelateerde updates