Primoz Roglic pakt de leiding in Algarve

Primoz Roglic pakt de leiding in Algarve

Primoz Roglic heeft de leiding gepakt in de Volta ao Algarve. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo finishte in de tijdrit als derde achter winnaar Jonathan Castroviejo en wereldkampioen Tony Martin. Roglic moest respectievelijk vier en vijf seconden toegeven op de nummers één en twee. In het klassement heeft een voorsprong van 22 seconden op Michal Kwiatkowski.


“Een mooi resultaat in deze tijdrit”, reageert Roglic kalm. “Het is mooi om de leiderstrui te pakken. We hebben een sterk team en ik ben van mening dat we het kunnen vasthouden.”


Roglic deelde zijn race goed in. “In het begin reed ik wat rustiger. Er waren veel bochten, daar moest ik voorzichtig zijn. Je moet wel recht blijven om te kunnen winnen. Net als altijd wil ik sterk finishen. Ik nam een hoop risico, maar pas wel in de finale.”


“Na een slecht optreden in de ploegentijdrit in Valencia is dit een mooi resultaat. Het is mooi om hier te bewijzen dat ik het wel degelijk kan. Vandaag was ik goed en dat geeft mij vertrouwen voor de rest van deze wedstrijd, maar ook met het oog op de rest van het seizoen.


Ondanks zijn overwinning in de Giro en het behalen van de Sloveense tijdrittitel zegt Roglic ook na het podium van vandaag geen specialist te zijn. “Ik hoef ook geen tijdrittopper te worden. Ik wil er alles aan doen om ook in de bergen goed te zijn en uit te groeien tot een klassementsrenner.”


“Team is goed bezig”


De podiumplek van Roglic en de winst van Victor maken dit een succesvolle dag voor de Nederlandse WorldTour-ploeg. “Het is mooi om te horen dat Victor gewonnen heeft. Dat betekent dat wij goed bezig zijn”, aldus de nieuwe leider in Algarve, Primoz Roglic.


Lars Boom was met zijn vijfde plaats de tweede renner van Team LottoNL-Jumbo in de top tien. Boom zat lange tijd in de ‘hot seat’ totdat Tony Martin onder zijn tijd dook.


Gerelateerde updates