Renners en schaatsers Team LottoNL-Jumbo dolenthousiast over uniek topsportproject

Renners en schaatsers Team LottoNL-Jumbo dolenthousiast over uniek topsportproject

Team LottoNL-Jumbo werd donderdag in het Utrechtse TivoliVredenburg aan de pers gepresenteerd. De wielrenners en schaatsers zijn dolenthousiast over het meest unieke samenwerkingsproject in geschiedenis van de Nederlandse topsport.

Robert Gesink
“Ik denk dat we als team echt een goede combinatie zijn. In eerste instantie voor De Lotto en Jumbo. Met twee typisch Nederlands sporten gaan ze veel aandacht genereren. Op sportief gebied kunnen de wielrenners van de schaatsers leren en andersom. Wat ik van Sven Kramer kan leren? In de voorbereiding naar wedstrijden toe zijn zij heel ver op het gebied van specifieke krachttraining. Wij zijn weer heel veel bezig met voeding in combinatie met training.”

Schaatser Sven Kramer
“Ik ben een op en top schaatser en ga de komende vier jaar vol ambitie toewerken naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Ik wil wel naar de Tour de France, maar alleen om te kijken, haha. Ik heb bewust voor een nieuwe ploeg en een nieuwe weg gekozen. Dit zodat ik mijzelf zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Vandaag is een supermooi begin. Iedereen is heel gemotiveerd om er een succesvol traject van te maken. Deze samenwerking gaat zeker voor een positieve vibe zorgen.”

Schaatsster Laurine van Riessen
“Voor mij is dit team de ideale plek. Ik maak sinds kort ook deel uit van de nationale baanselectie en in deze ploeg is op allebei de gebieden veel kennis aanwezig. Ik verwacht een hoop goede tips van de heren wielrenners, haha. Ik ben na afgelopen seizoen, waarin het niet ging zoals gehoopt, extra gebrand om dit jaar goed te presteren en samen te winnen.”

Laurens ten Dam
“Helaas heb ik voor Laurine van Riessen niet zoveel tips, ik ben niet zo’n sprinter, haha. Ik heb nog niet eerder met vrouwen in een ploeg gereden, maar ik proefde bij de schaatsers direct dat er een goede sfeer hangt. De mannen en vrouwen vormen samen een sterk en hecht team. Met de wielrenners willen wij graag meeprofiteren van die teamgeest.”

Wilco Kelderman
“Ik heb toen ik jong was geschaatst. Ik was best goed, deed op regionaal niveau leuk mee, maar ik begon redelijk laat met groeien. Mijn tegenstanders begonnen eerder en werden groot en sterk, waardoor ik het heel lastig kreeg. Ik besloot met schaatsen te stoppen, maar bleef wel wielrennen, mede omdat ik het tactische spelletje zo leuk vind. Rijden op tijd is niet echt mijn ding, al kan ik nu wel aardig tijdrijden, haha. Als er ijs ligt, ben ik vaak op trainingskamp, heel vaak zelf schaatsen doe ik dus helaas niet meer. Het lijkt me leuk om een keer met een van de schaatsers het ijs van Thialf op te gaan.”

Gerelateerde updates