Robert Wagner verlengt zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo.

Robert Wagner verlengt zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo.

De Duitse renner Robert Wagner heeft bijgetekend tot en met 2018. De renner van Team LottoNL-Jumbo is onderdeel van het sprintproject waarmee Dylan Groenewegen de komende jaren zal worden ondersteund. 

De 33-jarige Wagner kijkt er naar uit om de sprint-trein te verbeteren. “Ik ben blij om bij deze ploeg te mogen blijven. Ik vind het fijn om deel uit te maken van het sprintproject met Dylan Groenewegen. De sprinttrein verbeteren is dan ook mijn voornaamste doel in de komende twee jaar.”

Verhoeven

Technisch Directeur Nico Verhoeven geeft aan hoe belangrijk Wagner voor de ploeg is. “We zijn het sprint-project gestart met Robert Wagner in dienst van Dylan Groenewegen. Wagner heeft laten zien dat hij een goede lead-out is voor Groenewegen. We zijn blij dat hij mee kan blijven bouwen aan het sprintproject richting 2018.”

Verhoeven spreekt ook over de ervaring die Wagner met zich meebrengt. “Wagner heeft een hoop ervaring en dat zie je in zijn manier van koersen. Hij is een echte luitenant die graag werkt voor het team. Naast zijn werk in de sprinttrein is hij een vaste waarde in de klassiekers.”

Sprinten in de Tour

Ondanks de vele ervaring is de Wagner dit jaar debutant in de Tour. Ook hier is hij vooral ter ondersteuning van Dylan Groenewegen. “Ik heb veel koersen gereden maar de Tour is totaal anders dan andere wedstrijden, het is hectischer en ontzettend groots.” 

Wagner kijkt tevreden terug op de sprints maar ziet ook dat het nog beter kan. “Het zijn echt de details die nog aangescherpt moeten worden. Maar je ziet dat dat zelfs bij de grote ploegen niet altijd lukt. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen denk ik dat wij Dylan tot het podium kunnen brengen. We hebben de power, dat hebben we in Limoges gezien.” Volgens Wagner is dat een kwestie van tijd. “De afstemming en de details zijn nog niet perfect. Maar ik ben er van overtuigd dat deze aanpak werkt.” 

Gerelateerde updates