Robert Wagner wacht operatie

Robert Wagner wacht operatie

Robert Wagner zet na de Eneco Tour vanwege een operatie aan zijn liesslagader een punt achter zijn seizoen. De Duitser gaat in september onder het mes. De 32-jarige LottoNL-Jumbo-renner kijkt nu al uit naar het volgende seizoen.

Robert Wagner zet binnenkort vanwege een operatie aan zijn liesslagader een punt achter zijn seizoen. De Duitser gaat in september onder het mes. De 32-jarige LottoNL-Jumbo-renner kijkt nu al uit naar het volgende seizoen.

“Ik heb geen keuze meer, de problemen met mijn linker liesslagader spelen al het hele seizoen en verslechteren”, aldus Wagner. “Ik heb ook niet op mijn manier kunnen koersen. Fietsen lukte wel, maar echt diepgaan zat er niet in.”

Wagner is optimistisch gestemd over zijn operatie en het herstel. “Ik ben vijf jaar geleden na problemen aan mijn rechter liesslagader ook al eens geopereerd. Toen was de ingreep uiterst succesvol en werd ik in 2011 kampioen van Duitsland. Ik heb na de operatie twee maanden nodig voordat ik het been weer volledig kan belasten. Ik ben nu al heel gemotiveerd voor 2016, het succes van de ploeg in de tijdrit van donderdag geeft me veel moraal.”

Gerelateerde updates