Roglic  26e in Olympische wegrit

Roglic 26e in Olympische wegrit

Primoz Roglic is 26e geworden in de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo was in de slotfase nog in de aanval, maar moest de beste renners in de wedstrijd uiteindelijk laten gaan. Greg Van Avermaet (België) won, George Bennett werd 33e, Steven Kruijswijk eindigde als 39e.

 

“Het was heel zwaar”, zei Primoz Roglic na afloop. “Het parcours was zwaar en het was warm. Dat zorgde ervoor dat de wedstrijd heel selectief was. Ik voelde me niet top, daarom viel ik op een gegeven moment aan. Het was een kwestie van anticiperen. De spanning in het peloton was heel anders dan normaal. Iedereen voelt dat je maar één keer in de vier jaar een kans maakt op een Olympische medaille. Deze wedstrijd is zo belangrijk, dat voelt heel speciaal.”

 

“Ik heb rondom en tijdens de wedstrijd met George Bennett en Steven Kruijswijk gesproken”, vervolgde Roglic. “Het is apart dat je nu niet samen rijdt, maar voor je land, maar ik denk dat als het had gekund, we wel voor elkaar gereden hadden.”

 

Tijdrit

Roglic focust zich nu op de tijdrit van woensdag. “Ik heb het gevoel dat ik een kans maak op een medaille, maar het is moeilijk te zeggen hoe groot die kans zal zijn”, gaf hij aan. “Ik denk dat het niveau in deze tijdrit het hoogst zal zijn waarop ik ooit heb gestreden.”

Gerelateerde updates