Roglic derde in zeer open vierde etappe Ster ZLM Toer

Roglic derde in zeer open vierde etappe Ster ZLM Toer

Primoz Roglic is derde geworden in de vierde etappe van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. De heuvelrit naar La Gileppe werd gewonnen door Jose Goncalvez, die afrekende met medevluchter Laurens De Plus. Met zijn overwinning nam Goncalvez ook de leiderstrui van Roglic over, die nu tweede in het algemeen klassement staat. 

“De intensiteit lag extreem hoog vandaag”, zei Roglic. “Met het oog op de komende weken was het goed om eens zo te koersen. Het was iedereen tegen allen. Ik heb daar zelf ook aan meegedaan door bergop het gas helemaal open te draaien. Het is de verdienste van beide leiders dat ze buiten ons bereik bleven.” 

“Vandaag heeft een hele sterke renner gewonnen”, zei ploegleider Merijn Zeeman direct na afloop. “We hebben alles gedaan wat we konden om hem terug te pakken, maar hij blijft er nog ruim twintig seconden voor. Primoz heeft op de laatste klim nog een keer alles gegeven, maar we komen zeven of acht seconden te kort voor het behouden van de leiderstrui.” 

“Ik denk dat het in jaren niet zo’n open wedstrijd is geweest”, zei Zeeman over het verloop van de koers. “Normaal is het een heel gecontroleerde etappe. Dat was vandaag absoluut niet het geval. Er was meteen vanaf de start veertig man weg. Dat was voor ons een goede situatie, aangezien we met vier man meezaten. Daarna reden er zeven man weg en hebben we de controle genomen in de koers. Op de Cote d’Annette hebben wij het doen ontploffen met Timo en Primoz. Toen kwamen we ook weer terug aan de kop van de koers. De twee jongens die daaruit wegreden, waren uiteindelijk net te sterk. Met de jongens van de sprinttrein hebben we hier een sterke etappe gereden, maar we komen wel net tekort." 

“Morgen wordt het gewoon een massasprint en het klassement zal blijven staan zoals het nu staat. Primoz staat tweede en hij heeft een hele goede ronde gereden. Morgen nog een dag koers en dan moet hij heel goed gaan uitrusten naar de start van de Tour de France.”

Gerelateerde updates