Roglic en Gesink kleuren koninginnenrit Volta ao Algarve

Primoz Roglic is derde geworden in de tweede etappe van de Volta ao Algarve. Op de slotklim naar Alto da Foia ging de man van Team LottoNL-Jumbo met de sterkste mee omhoog. Toen zijn strijdlustige ploeggenoot Robert Gesink 1 kilometer voor het einde werd teruggepakt, vocht Roglic zich naar een derde plaats. Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team) won.

 

“Voorafgaand aan deze etappekoers was het ons plan om koers te maken in de twee bergetappes”, zei ploegleider Merijn Zeeman na de koninginnenrit van de Volta ao Algarve. “Robert is hier om te meten hoe goed hij is en probeert een etappe te winnen. Vandaag was één van die zware dagen, met aan het eind veel beklimmingen, dus dat bood hem meteen een kans. Hij is zijn intuïtie gevolgd en heeft de aanval gekozen. Dat was een mooie aanval, maar daarin was de samenwerking niet optimaal, waardoor ze 1 kilometer voor de finish werden teruggepakt.”

 

Tot dat moment zat Primoz Roglic vooraan de groep met achtervolgers. Het was zijn taak om de ontsnapping van Gesink te beschermen. Hij bleek in staat om de toppers in de wedstrijd tot het laatste moment te volgen. “Dat heeft hij ontzettend goed gedaan”, gaf Zeeman aan. “Dat verbaasde ons. We hebben in de winter al kunnen zien dat Primoz veel mogelijkheden heeft. Vandaag heeft hij zich in een finale staande gehouden tussen hele sterke mannen en dat is voor een jongen die van continentaal niveau komt een hele goede prestatie.”

 

“Ik heb vandaag bewezen dat ik hard kan fietsen”, zei de Sloveen. “De beste wielrenners ter wereld zijn hier aanwezig en ik kon me met hen meten. Dat maakt me erg blij. Het verraste me dat ik me zo goed staande hield. Ik weet dat ik sterk ben, maar hier rijden mannen als Contador en Aru. Toch was ik niet nerveus toen ik de kans kreeg om de etappe te winnen. Ik moest gewoon zo sterk mogelijk finishen. Helaas waren er twee sneller dan ik.”

 

De prestatie van Roglic is er één in een rijtje met sterke resultaten van de nieuwkomers bij Team LottoNL-Jumbo en dat geeft Zeeman een goed gevoel. “We zijn heel gretig aan het seizoen begonnen”, gaf hij aan. “We hebben revanchegevoelens na vorig seizoen. Het begin is goed, maar we hebben pas 1 overwinning en daar moeten er nog veel op volgen. Morgen gaan Victor Campenaerts en Primoz voluit in de tijdrit. Victor gaat voor een resultaat in de daguitslag en Primoz heeft ambities in het algemeen klassement.”

 

Gerelateerde updates