Roglic kansloos na fietswissel in tijdrit Tour de France

Roglic kansloos na fietswissel in tijdrit Tour de France

Een noodgedwongen fietswissel zat Primoz Roglic dwars in zijn jacht op de zege in de tijdrit in de Tour de France. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo kon niet meer terugschakelen en verloor zo veel tijd. De winnaar van de zeventiende etappe eindigde uiteindelijk als veertiende. De twintigste etappe die de renners door Marseille voerde, werd gewonnen door Maciej Bodnar. Chris Froome behield de leiding in het algemeen klassement met nog een etappe te gaan. 

“Vanaf de eerste bocht ging er iets mis met mijn versnelling”, verklaarde Roglic. “Ik kon daarna wel vijftig kilometer per uur rijden, maar normaal zou ik er wel 65 per uur kunnen halen. Toen ben ik doorgereden tot de klim en moest ik wel van fiets wisselen. Het is heel moeilijk om met maar één versnelling te kunnen rijden. Ik ben teleurgesteld. Soms heb je geluk en soms niet. Pech overkomt je, maar het hoort erbij. Ik was hier om mee te strijden voor de overwinning. Maar het is wat het is.” 

Roglic kijkt tevreden terug op de afgelopen weken in de Tour de France. “Het is wel een mooie Tour geweest voor mij. Ik heb veel pech gehad, maar ben elke keer blijven vechten. Uiteindelijk heb ik met mijn etappeoverwinning wel gekregen waar ik voor gekomen was.” 

“Hij startte goed, maar na de U-bocht op 4,4 kilometer bleek dat hij niet kon terugschakelen”, zei ploegleider Jan Boven over het malheur van Roglic. “Toen had hij hem op een zware versnelling liggen en daarmee is hij doorgereden. Op het steilste punt hebben we besloten fiets te wisselen. Het is ontzettend balen dat dit gebeurt."

Gerelateerde updates