Roglic zesde voor de slottijdrit in Romandië

Roglic zesde voor de slottijdrit in Romandië

Na de koninginnenrit in de Ronde van Romandië staat Primoz Roglic zesde in het algemeen klassement. In de rit naar Leysin was Simon Yates de snelste. Roglic kwam in de achtervolgende groep als elfde over de streep. Yates wordt leider en Roglic zakt naar plek zes in het klassement.


“Het was eindelijk goed weer en het was echt een koninginnenrit”, aldus Primoz Roglic na de finish. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Als ploeg reden we constant in de goede positie en elke renner heeft zijn taken goed volbracht. Daar mogen we blij mee zijn.”


Op de slotklim reed de Australiër Richie Porte naar Yates toe, een overblijver van een vlucht. Samen streden zij voor de overwinning en was het Yates die de rit won. “Ik had helaas niet de benen om met Porte mee te springen, maar de rest kon ik gelukkig goed volgen.” Roglic kwam als elfde, op 52 seconden van de winnaar, over de streep. In het klassement wordt Yates de nieuwe leider en gaan ook Porte en Emanuel Buchmann over Roglic heen. Wel zakt er nog een tussenuit en uiteindelijk staat Roglic zesde met nog een tijdrit te gaan.


Het plan voor morgen is duidelijk. “Morgen is er een nieuwe dag, nu goed herstellen en dan morgenochtend het parcours verkennen. Daarna moet ik de tijdrit van zeventien kilometer zo hard mogelijk rijden. Dat is alles wat ik eraan kan doen.


Grischa Niermann


“Een lastige rit en er werd heel hard gereden”, beschrijft ploegleider Grischa Niermann de koninginnenrit van 163 kilometer.  “Het plan is goed uitgevoerd. Aan de voet van de laatste klim heeft Jurgen Van den Broeck Robert Gesink en Primoz goed afgezet. Ook de rest van de ploeg heeft in het voorbereidende werk hun taken opgeknapt.”


Volgens Niermann heeft Porte de beste papieren voor morgen. “Porte is duidelijk sterker en pakt iets meer tijd dan gehoopt. 35 seconden inhalen op Richie Porte wordt morgen heel lastig, maar Primoz is in orde en heel erg gebrand om morgen een goede tijdrit te rijden. Dus er zijn nog genoeg kansen morgen.”


Tolhoek en Lobato


In het begin van de etappe verloor Team LottoNL-Jumbo een van hun renners. Antwan Tolhoek was ziek en moest de strijd staken. “Antwan heeft vannacht een aantal keer overgegeven, maar heeft het vandaag nog wel geprobeerd. Al snel zagen we dat hij geen power meer had”, aldus Niermann. Ook Juan José Lobato heeft de finish niet gehaald. De Spanjaard van Team LottoNL-Jumbo heeft in het begin van de koers veel werk opgeknapt en stapte na 110 kilometer af met het oog op Frankfurt, aanstaande maandag. 

Gerelateerde updates