Roglič wint proloog Ster ZLM Toer

Roglič wint proloog Ster ZLM Toer

Primoz Roglic heeft in Westkapelle de proloog van de Ster ZLM Tour op zijn naam gebracht. De Sloveen ging als laatste van start en zette de snelste tijd neer van acht minuten en vier seconden. Het is voor Team LottoNL-Jumbo alweer de veertiende zege van dit seizoen en alweer de vijfde zege in een tijdrit.
 

“Dit type tijdrit is niet mijn favoriet. Ik houd normaal van tijdritten waarbij er iets meer heuvels in het parcours zitten. Maar als ik aan de start sta, doe ik mijn best en vandaag was dat voldoende voor de overwinning”, zei Roglic na zijn vijfde zege van het seizoen. “Ik kom net van hoogtestage in de Sierra Nevada. Deze wedstrijd is de laatste stap in de voorbereiding op de Tour de France.”

“Het wordt mijn eerste Tour en ik ga mijn best doen. In de etappes die mij liggen ga ik voor mijn kansen. In de Tour zijn er twee tijdritten, eentje bijna aan het eind in Marseille en natuurlijk de openingsrit in Düsseldorf. Dromen van de gele trui mag en we zijn op de goede weg. We hebben een goede voorbereiding gehad. Het wordt een mooie Tour de France voor ons team.” 

Ploegleider Mathieu Heijboer wist wel waar Roglic zijn winst had gepakt. “Als je de dijk oprijdt, daar gaat bijna iedereen staan. Primoz blijft gewoon vanuit het zadel vol door rijden. Zijn eerder zeges boekte hij in tijdritten waar toch wel een serieuze klim inzat. Vandaag was het vlak en heel technisch. De test voor de Tour de France is geslaagd.” 

Volgens Heijboer behoort Roglic tot de favorieten om de eerste gele trui in Düsseldorf aan te mogen trekken. “Er zijn nog anderen die een hele goede proloog kunnen rijden in Düsseldorf, maar Primoz absoluut bij de topfavorieten. Daar kun je niet omheen." 

Dat Team LottoNL-Jumbo opnieuw toeslaat in een tijdrit, komt niet uit de lucht vallen. "Dit is de vijfde tijdritoverwinning die we boeken dit jaar. Dat is het resultaat van heel veel werk in de winter. We zijn onder andere met Primoz op de baan en in de windtunnel geweest. Verder zijn we ook heel druk geweest met de kleding, helm en de overschoenen. Primoz heeft een hele goede hoogtetraining gedraaid, want het grootste verschil maak je toch met de benen. Als je de benen niet hebt, dan houdt het op en de benen heeft hij. Voor de rest hebben wij op de achtergrond alle andere zaken goed voor elkaar.”

Gerelateerde updates