Sluitingskoers in Putte-Kapellen voor LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo rijdt in Putte-Kapellen de laatste wedstrijd van het jaar. De Belgische koers sluit het traditioneel het seizoen af. Ploegleider Nico Verhoeven stelde 8 renners op voor de 82e editie van de Nationale Sluitingskoers Putte-Kapellen, zoals die officieel heet.

“De Sluitingskoers is altijd een aparte wedstrijd”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “Heel vroeger waren het kleine rondjes. Nu moet je 9 keer rond op een parcours van 22 kilometer. Het is wel een EuropeTour-koers en een mooie wedstrijd als je hem kunt winnen. We verwachten dat het een massasprint wordt. Tom Van Asbroeck werd daar vorig jaar nipt geklopt. Het zou mooi zijn als hij daar revanche kan nemen.”

Op 17 oktober is er nog de LottoNL-Jumbo fandag bij Olympos in Utrecht. De laatste teamverplichting voordat de voorbereidingen op het nieuwe jaar beginnen. De meeste renners rijden daar nog een toertocht, de De6evanLotto en gaan dan met vakantie.

“Zaterdag sluiten we samen met de fans het seizoen af. Ze kunnen deelnemen aan diverse activiteiten”, vervolgt Verhoeven. “Als je naar ons seizoen kijkt dan hebben de supporters kunnen genieten van Kruijswijk in de Giro d’Italia en van Gesink in de Tour. Ook de presentaties van Wilco Kelderman en Jos van Emden in de Eneco Tour zijn goed blijven hangen bij de fans. Als je met supporters praat dan merk je dat de beleving bij hen groot is. Maar we mogen in 2016 wel meer koersen winnen.”

Ambities
In de Nationale Sluitingskoers werd sprinter Tom Van Asbroeck vorig jaar op een paar millimeter tweede. Dit jaar keert hij terug met ambities en goede benen.

“Meestal is het een koers voor sprinters. Vorig jaar werd ik nipt geklopt en hoop nu op meer”, vertelt Van Asbroeck. “Ik heb nog veel moraal en goede benen. Ik neem de snelheid van Parijs-Tours mee naar Putte-Kapellen. We hebben een gemotiveerde ploeg maar je weet natuurlijk nooit hoe een koers verloopt. We gaan er in alle gevallen nog iets moois van maken.”

Team line-up:
Koen Bouwman, Twan Castelijns, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii, Timo Roosen, Maarten Wynants, Tom Van Asbroeck en Dennis van Winden.

Ploegleiding:
Nico Verhoeven.

Gerelateerde updates