Markus gehinderd in massasprint Arnhem-Veenendaal Classic

Markus gehinderd in massasprint Arnhem-Veenendaal Classic

Barry Markus is vrijdag in de top 15 geëindigd in de 30e Arnhem-Veenendaal Classic. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd in de laatste meters van de massasprint ingesloten en kon daardoor niet voluit spurten. De wedstrijd werd gewonnen door Dylan Groenewegen van Team Roompot.

Barry Markus is vrijdag in de top 15 geëindigd in de 30e Arnhem-Veenendaal Classic. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd in de laatste meters van de massasprint ingesloten en kon daardoor niet voluit spurten. De wedstrijd werd gewonnen door Dylan Groenewegen van Team Roompot.

“Yauheni Hutarovich (Bretagne) reed me bijna de hekken in”, aldus Markus. “Daardoor moest ik remmen en als je dat moet doen in een sprint, wordt het niets meer. Ik kan de ploeg niets verwijten, we hebben gedaan wat we moesten doen. Wilco trok de sprint goed voor me aan en zette me af in het wiel van Groenewegen.”

Natuurlijk was er na afloop teleurstelling bij Markus, maar de jongeling keek liever optimistisch en ambitieus vooruit naar de toekomst.  “In de volgende wedstrijd gaan we weer voor onze kans.”

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman, Twan Castelijns en Nick van der Lijke probeerden in de finale nadat een kopgroep van drie was teruggepakt met versnellingen de concurrentie nog onder druk te zetten. Het lukte de twee echter niet om weg te geraken, waarna Kelderman de sprint aantrok voor Markus.

“Het is jammer dat Barry uiteindelijk ingesloten raakte”, baalde Kelderman, die een sterke wedstrijd reed in zijn geboorteregio. “In de beginfase reed ik met Steven Kruijswijk en Nick van der Lijke voorop in een kopgroep van zestien. Twee Belgische ploegen zaten alleen niet mee en reden daarom het gat dicht. In de finale probeerde ik nog een paar keer aan te gaan, toen dat niet lukte, zijn we vol voor Barry gegaan.”

Jan Boven

Ploegleider Jan Boven vatte de koers als volg samen. “Het plan was om de wedstrijd hard te maken en mocht het op een sprint uitdraaien, Barry te ondersteunen. Onderweg is het flink koers geweest en daar hebben we zelf ook aan bijgedragen. Veel renners werden vandaag gelost uit het peloton, maar in de finale zat Barry er nog goed bij. Het team deed een sterke lead-out, maar Barry kwam niet écht aan sprinten toe.”

Gerelateerde updates