Sprinttrein ontspoort en Groenewegen valt

Sprinttrein ontspoort en Groenewegen valt

Dylan Groenewegen is tijdens de derde etappe in Parijs-Nice onderuit gegaan in de finale. In de laatste vier kilometer nam de sprinttrein van Team LottoNL-Jumbo de linkerkant van een rotonde, waardoor de Nederlands kampioen ten val kwam. Groenewegen baalde als een stekker dat het vandaag niet lukte.


“We hebben een dure fout gemaakt. Ik voelde mij goed en we bleven wachten tot het juiste moment. De klimmetjes kwamen we goed over en we waren goed op weg. Dan maken we een grote fout door aan de verkeerde kant van de rotonde te zitten. Dat mag niet gebeuren in dit soort koersen. In dit deelnemersveld mag je geen fouten maken”, stak Groenewegen zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.


Na twee chaotische waaieretappes was het vandaag een typische sprintersetappe in de Franse WorldTour-koers. Kort na de start in Chablis reden er drie mannen weg. De etappe was 190 kilometer lang en de laatste vluchters werden pas in de slotkilometers teruggepakt. In de straten van Chalon-sur-Saone was de Ier Sam Bennett de snelste. Arnaud Demare blijft leider.


Sprinttrein in ontwikkeling

 

“We zijn vorig jaar met dit project gestart en we willen dit jaar weer een stap maken. Dat moet snel gebeuren. Nu ben ik nog even heel teleurgesteld, maar over twee dagen krijgen we een nieuwe kans.”

Gerelateerde updates