Steven Kruijswijk strandt op twintigste plaats in tijdrit Parijs-Nice

Steven Kruijswijk strandt op twintigste plaats in tijdrit Parijs-Nice

Steven Kruijswijk is twintigste geworden in de vierde etappe van Parijs-Nice. In de tijdrit naar Mont Brouilly stopte de klok op 22’52”. De Fransman Julian Alaphilippe won en pakte ook de leiding. Kruijswijk steeg naar plek twintig.


“Het was een matige tijdrit’, aldus Steven Kruijswijk. “Om hier mee te doen om de winst moet je in een supervorm verkeren. Dat was voor mij niet het geval. Het is jammer dat ik niet in orde ben. Zo’n tijdrit als deze is een perfecte graadmeter. Ik heb vandaag geprobeerd het maximale eruit te halen. En helaas is een twintigste plaats het resultaat.”


Kruijswijk had begin van de week problemen met zijn gezondheid. Terwijl hij in de Abu Dhabi Tour met de besten omhoog reed. “Na de Abu Dhabi Tour voelde ik mij wat minder. Ik was niet echt ziek, maar had vooral last van mijn keel. De eerste dagen in het slechte weer hebben mij niet goed gedaan. Vandaag voelde ik mij al wel beter dan aan het begin van de week.”


Klassement


In het algemeen klassement stijgt Kruijswijk naar de twintigste plek. Toch is het klassement geen doel meer. “Ik wil zaterdag en zondag meedoen om een korte notering. Dan zien we vanzelf wat dat zondagavond heeft opgeleverd in het algemeen klassement. Voordat het zover is, moet mijn gezondheid wel verbeteren. Laten we hopen dat dat de komende dagen gebeurt.”




Gerelateerde updates