Tankink lost kwakkelende Kruijswijk af in het klassement

Tankink lost kwakkelende Kruijswijk af in het klassement


Bram Tankink is in de zesde etappe van Parijs-Nice opgeschoven naar de veertiende plek in het algemeen klassement. Steven Kruijswijk finishte op grote achterstand. De kopman van Team LottoNL-Jumbo is niet fit en doet niet meer mee in het klassement.


“Als het slecht weer was geweest, hadden we hem vandaag uit koers gehaald”, aldus ploegleider Nico Verhoeven over Kruijswijk. “Hij was al niet fit en vannacht heeft hij slecht geslapen. Zijn verkoudheid is er door de slechte weersomstandigheden van de eerste vier dagen niet beter op geworden.


We wisten dat het moeilijk zou worden om vandaag aansluiting te houden. Hij had geen overschot en kwam al snel in de problemen. Als je zo vroeg moet lossen, is het een heel lange dag. Het is nu beter weer dan tijdens de eerste dagen. Het zijn goede kilometers die hij nu kan maken, maar we moeten even kijken hoe het gaat.”


Een voorname sportieve rol van betekenis verwacht Verhoeven niet meer te kunnen spelen. “De komende dagen zijn te lastig, daarin moeten we reëel zijn. Er gaat een hoop strijd komen bergop. Wij hebben daar, zonder Stef en met Steven in deze doen, niet de mannen voor. We zijn hier met de sprinttrein. Die jongens kunnen onder goede omstandigheden nog mooi kwaliteitskilometers maken.”


Bram Tankink


Bram Tankink stijgt naar de veertiende plaats ondanks dat hij al dagen last van zijn rug heeft. “De conditie is goed, alleen het is erg jammer dat ik zo’n last van mijn rug heb. Vanochtend kon ik amper lopen en op de eerste klim werd ik zelfs als eerste gelost”, aldus de routinier. “Ik kwam er gelukkig wel doorheen en tijdens de rit voelde ik mij steeds beter.”


Volgens Tankink is het een logisch gevolg dat hij nu in de top vijftien staat. “Tijdens de twee waaierritten zat ik goed mee, terwijl tachtig procent van het peloton toen op achterstand binnen kwam. Het zal moeilijk worden om deze notering bij de beste vijftien vast te houden, maar ik ga er wel voor vechten.”


Gerelateerde updates