Team Jumbo-Visma met Van Poppel, Van Aert én Groenewegen naar Milaan-Sanremo

Team Jumbo-Visma met Van Poppel, Van Aert én Groenewegen naar Milaan-Sanremo

Dylan Groenewegen maakt zaterdag zijn debuut in Milaan-Sanremo. Hij wordt bij Team Jumbo-Visma vergezeld door Mike Teunissen, Danny van Poppel, Wout van Aert, Jos van Emden, Neilson Powless en Amund Jansen.

Het was aanvankelijk de bedoeling van Team Jumbo-Visma om in Italië de klassieke kern bij elkaar te houden, maar Timo Roosen is nog niet hersteld van zijn valpartij in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Groenewegen heeft er nooit een geheim van gemaakt gecharmeerd te zijn van ‘la Primavera’. Hij neemt de gelegenheid te baat om ervaring op te doen in de lange voorjaarsklassieker met als voornaamste scherprechters de Cipressa en de Poggio. “Dat is de reden dat ik start”, aldus Groenewegen. “Om mee te doen om de overwinning kom ik waarschijnlijk nog te kort. Met dit jaar de Tour én de Vuelta op mijn programma, hoop ik dat beetje extra kracht en inhoud op te doen om daar volgend jaar wel toe in staat te zijn.”

Tot het uitvallen van Roosen was Groenewegen voorzien in de Ronde van Catalonië. Daar focust Team Jumbo-Visma zich nu volledig op het algemeen klassement met Steven Kruijswijk. Die gaf in de Ruta del Sol met de derde plaats een sterke indruk. “Het hele team staat daar nu in zijn dienst”, verduidelijkt sportive director Merijn Zeeman.

“Nu deze situatie zich voordeed, hebben we alles nog eens op een rijtje gezet”, aldus Zeeman. “Uiteindelijk is dit het ideale plan-b. Het is nooit prettig om programma’s om te moeten gooien, maar hier kon iedereen zich heel goed in vinden. Catalonië zou voor Dylan een investering zijn, maar Milaan-Sanremo is dat ook. Het aantal sprintkansen in Catalonië is gering. Dylan rijdt ook Brugge-De Panne en kan daar wellicht een gooi doen naar de zege.”

Gerelateerde updates