Team Jumbo-Visma ziet De Plus opgeven in zevende Giro-etappe

Team Jumbo-Visma ziet De Plus opgeven in zevende Giro-etappe

Primoz Roglic is de zevende etappe van de Giro d’Italia goed doorgekomen, maar moest toekijken hoe zijn ploeggenoot Laurens De Plus de strijd moest staken. Roglic kwam na uitstekend werk van zijn ploeggenoten in het peloton over de streep.

In het eerste uur werd er meer dan vijftig kilometer afgelegd. Het bleef aanvallen regenen, maar een kopgroep met onder anderen Paul Martens kreeg geen vrijgeleide. Nadat de groep Martens was ingelopen, ontstond de beslissende kopgroep die streed voor de dagzege. Daarachter werd Team Jumbo Visma-kopman Roglic goed omringd door zijn ploeggenoten.

“Het was oorlog vanuit het vertrek. Op de belangrijke momenten zaten we waar we moesten zitten. Dat is mooi om te zien. Wat dat betreft geeft dat vertrouwen naar het vervolg van de Giro”, blikt Addy Engels terug. “De opgave van Laurens is natuurlijk minder leuk nieuws. Hij voelde zich al een paar dagen niet fit, maar hij was aan de beterende hand. Zo’n koerssituatie als vandaag helpt dan niet mee. We hadden gehoopt dat hij de rustdag zou halen, maar dat is helaas niet zo.”

Voor De Plus was de Giro een hoofddoel. “Dit is een enorme ontgoocheling. Ik heb hier het hele jaar naar toegewerkt en alles voor opgeofferd. Maar mijn lichaam liet het niet toe om nog door te gaan. Dit doet enorm veel pijn. Het begon na de openingstijdrit. Ik heb de afgelopen dagen erg afgezien. Ik had gehoopt dat ik het tot de rustdag kon overleven, maar het mocht helaas niet zo zijn. Erg balen.”

Gerelateerde updates