Team LottoNL-Jumbo aanvallend ten onder in Volta Limburg Classic

Team LottoNL-Jumbo aanvallend ten onder in Volta Limburg Classic

 

Team LottoNL-Jumbo is in de Volta Limburg Classic niet beloond voor de strijdvaardige koerswijze. Paul Martens sprintte achter drie koplopers naar een vijfde plek in de uitslag. De Italiaan Marco Canola won de regenachtige editie.


“De hele dag zat ik goed, maar op een zeker moment twijfelde ik iets te lang”, baalt Paul Martens. Hij had in de finale mee moeten springen met de uiteindelijke koplopers. “Timo kwam net terug, dus ik twijfelde of het niet beter was om met twee mannen in de grote groep te zitten dan dat ik mee ging met een kleine groepje”, blikt de Duitser terug. "Ik had niet moeten nadenken en mijn instinct moeten volgen. Uiteindelijk was het juist die kleine groep die de finish haalde. Er was geen samenwerking in de groep erachter. Er werd naar elkaar gekeken, maar er werd niet gereden.”

Martens beseft dat hij een mooie kans gemist heeft. “Er rijden veel renners die je niet meteen kent en die toch erg hard kunnen fietsen. Er is niet echt controle omdat er zo weinig WorldTour-ploegen aan de start staan. Dat maakt deze koers voor mij erg leuk. Het is misschien niet de grootste koers, maar wel een van de zwaarste.”



Teleurstellend


“We zaten er de hele dag goed bij’, weet ploegleider Merijn Zeeman. “In de eerste kopgroep van de dag zaten Koen Bouwman en Victor Campenaerts. Toen deze groep teruggepakt werd, sprongen onze mannen attent mee. Halverwege de koers reed er een grote groep weg. We zaten met vier man in deze groep en dat was goed. Helaas zijn Van den Broeck en Roossen nog niet honderd procent in orde en ook Campenaerts had in de eerste ontsnapping al het nodige werk gedaan. Uiteindelijk bleef alleen Martens over. Het is teleurstellend dat we hier niet winnen. Toen er vier man weg waren, hebben we nog geprobeerd een achtervolging op te zetten. Maar er was totaal geen samenwerking in de groep.”


Gerelateerde updates