Team LottoNL-Jumbo achter feiten aan in Vlaanderen

Team LottoNL-Jumbo achter feiten aan in Vlaanderen

Het is Team LottoNL-Jumbo niet gelukt om een stempel op de Ronde van Vlaanderen te drukken. Het team miste de slag toen het peloton in stukken scheurde. De Belg Philippe Gilbert won na 260 kilometer de 101e editie solo.


“We hadden vooraf het plan om met vier mannen, die we gelijkwaardig achtten, de finale te rijden”, aldus een teleurgestelde ploegleider Jan Boven. “We zijn daar nooit aan toegekomen. Door een kleine valpartij op de Kanarieberg kwam Lars Boom in de verkeerde groep te zitten en als er dan volle bak wordt doorgereden, zit je niet meer in koers.”


Meteen vanaf de start kreeg een vroege vlucht van acht renners de ruimte. Het peloton legde zich erbij neer en al snel was de voorsprong groter dan tien minuten. “Het was anders dan anders. We hadden niet gedacht dat ze de kopgroep zo snel zouden laten gaan.”


Met nog tachtig kilometer voor de wielen werd de kopgroep ingelopen door het eerste deel van het peloton. In de finale was het Gilbert die er solo van doorging en Vlaanderens Mooiste op zijn naam schreef. De mannen van Team LottoNL-Jumbo hadden net als in de vorige klassiekers moeite om voorin mee te doen. “Vandaag is een van de duidelijkste bevestigingen van ons tot dusver magere klassieke voorjaar”, vindt Boven. “Nu toewerken naar Parijs-Roubaix. We hebben de overtuiging dat we het daar beter kunnen doen.”


Gijs Van Hoecke


Ook de jonge Belg Gijs Van Hoecke is duidelijk. “Het is zowel voor mij als voor de ploeg tegengevallen. Toen we achter de valpartij zaten, brak het en zijn we niet meer voorin gekomen.” Volgens Van Hoecke moet de ploeg dat zichzelf aanrekenen. “We moesten vooraan zitten op de belangrijkste passage van de Kwaremont en dat zaten we niet. Daardoor was het moeilijk om nog in de koers terecht te komen. De wedstrijd is vroeg opengebroken en op dat moment zaten we niet van voren. We hebben de hele dag achter de feiten aan gereden.”


Jos van Emden


Jos van Emden kwam vroeg in de koers ten val en moest de strijd staken. "Een renner voor mij ging onverwacht in de remmen en ik kon hem niet ontwijken”, aldus Van Emden.  “Ik kon mijn fiets nog even rechthouden, maar viel toen alsnog. Ik heb veel last van mijn ribben. Die zijn vermoedelijk gekneusd, maar dat moeten we morgen misschien nader onderzoeken.” Na een fietswissel lukte het Van Emden nog om aansluiting te krijgen. “Ik kwam nog wel terug, maar trekken aan het stuur was niet meer mogelijk en dat betekende het einde van de koers voor mij."

Gerelateerde updates