Team LottoNL-Jumbo gaat samenwerking aan met Optiek van Wely

Team LottoNL-Jumbo gaat samenwerking aan met Optiek van Wely

Team LottoNL-Jumbo start per direct een samenwerking met Optiek van Wely. De optiek uit Roosendaal ondersteunt het team op het gebied van optometrie.  

Diederik van der Heijden
"Het heeft me altijd verbaasd dat er in de topsport zo weinig naar de ogen werd gekeken, maar wel naar houding en spieren", zegt Diederik van der Heijden, directeur Optiek van Wely. "Ogen maken het verschil tussen winnen en verliezen. Onze optometristen zijn niet alleen gespecialiseerd in goed zicht, maar ook in de gezondheid van het oog evenals de samenwerking met de hersenen. Wij zijn momenteel bezig met fixatie disparatie waarbij de samenwerking tussen de ogen en hersenen tot in het kleinste detail op elkaar afgestemd worden. Veel verder vooruit kunnen kijken en dingen eerder signaleren kan bijdragen aan een goede afdaling.

"Team LottoNL-Jumbo staat voor innovatie en daar willen wij aan bijdragen door onze innovatieve visie op zicht en de ontwikkeling van de ogen door te vertalen naar de sport."

Tom Leezer                          
De medische staff van Team LottoNL-Jumbo is zeer blij met de samenwerking die de renners ondersteunt in het veilig kunnen fietsen. Tom Leezer kent als brildrager het belang van goed zicht: “Scherp zicht is erg belangrijk voor wielrenners en kan het verschil maken tijdens het koersverloop. Met scherp zicht kan je dichter op je voorganger rijden en spaar je, bijvoorbeeld tijdens de ploegentijdrit van het WK, meer energie in het wiel.”

Gerelateerde updates