Team LottoNL-Jumbo contracteert Daan Olivier

Team LottoNL-Jumbo contracteert Daan Olivier

Team LottoNL-Jumbo heeft zich versterkt met de talentvolle klimmer Daan Olivier. De 23-jarige renner is de komende twee jaar te zien in het shirt van Team LottoNL-Jumbo. Daan Olivier stopte in juli 2015 met fietsen. En heeft besloten terug te keren op het hoogste niveau. 

Daan Olivier is blij om weer terug te zijn. “Het is altijd mijn droom geweest om voor dé Nederlandse wielerploeg te gaan koersen. Na een prettig gesprek met het team wist ik meteen dat het goed zat. Bij Team LottoNL-Jumbo krijg ik door trainingsbegeleiding en coaching de tijd om mij verder te ontwikkelen als sporter en ook als persoon.

“Ik was de balans kwijt tussen focus en ontspanning. Een jaar nadat ik bij Giant-Shimano gestopt ben heb ik besloten om weer profrenner te worden. Plezier is voor mij het belangrijkste en dat heb ik terug gevonden op de fiets.” Olivier rijdt de komende maand nog een aantal wedstrijden als elite om vanaf januari als professioneel wielrenner aan de slag te gaan. 

Nico Verhoeven

Een unieke overstap volgens technisch directeur Nico Verhoeven: “Het stoppen van Daan Olivier was een verrassende ontwikkeling in zijn carrière, maar het is ook uniek dat hij weer is begonnen. We hebben gemerkt dat zijn motivatie terug is, en het talent dat hij heeft is niet zomaar weg.”

Nico Verhoeven ziet dat talent nog zeker. “Daan Olivier kan goed bergop en heeft als prof al goede dingen laten zien. We willen samen met hem weer de weg naar de top vinden en daar de tijd voor nemen. Een belangrijke fase in zijn ontwikkeling is het terugvinden van plezier”

Daan Olivier is geen onbekende voor de ploeg. “We kennen Daan Olivier al langer, trainer Mathieu Heijboer heeft met hem gewerkt.” Aldus Nico Verhoeven.

Gerelateerde updates