Team LottoNL-Jumbo kan niet met besten mee in Gent Wevelgem

Team LottoNL-Jumbo kan niet met besten mee in Gent Wevelgem

Team LottoNL-Jumbo kon vandaag niet meedoen om de overwinning in Gent-Wevelgem. Na een valpartij waarbij Tom Leezer en Lars Boom betrokken waren, brak het peloton en was de Nederlandse WorldTour-ploeg kansloos om nog mee te doen voor de winst. Een CT-scan in het ziekenhuis van Ieper heeft uitgewezen dat Leezer een breuk in zijn bekkenkam heeft opgelopen.


“We kunnen net niet met de allerbesten mee, maar daarachter moeten wij ons plekje ook verdienen”, aldus ploegleider Jan Boven. “Boom had last van de valpartij waar Leezer bij lag. Dylan had vandaag niet de dag die hij woensdag wel had. Tot de valpartij hadden we vier man in de eerste grote groep.”


Van Avermaet won de koers in een sprint met Jens Keukeleire. In het eerste peloton daarachter zaten Jos van Emden en Bram Tankink. “Daar moeten we het mee doen vandaag", zegt Boven. Hij ziet wel progressie. “Lars moet verbeteren en daar had hij deze wedstrijd ook voor nodig. Vandaag zat hij op cruciale momenten beter in koers. Dat is een goed teken, waar we verder mee moeten gaan. Volgende week is er weer een nieuwe koers.”


Boom en Groenewegen


“Voor de laatste keer Baneberg zaten we nog goed mee en dat is positief. De vorm wordt beter”, aldus Lars Boom. “Deze week goed rusten en Vlaanderen verkennen. Daarna moet het opnieuw een stukje beter zijn.”


Ook Groenewegen kwam er in de finale niet aan te pas. “Ik kijk tevreden terug op woensdag, maar vandaag had ik geen superbenen en miste ik wat scherpte. Op een gegeven moment reed ik achter de feiten aan en dat bekoop je meteen in dit deelnemersveld.”


 

Gerelateerde updates