Team LottoNL-Jumbo kijkt naar morgen

Team LottoNL-Jumbo kijkt naar morgen

De tiende etappe naar Revel na het vuurwerk in het begin van de etappe bleef er een omvangrijke kopgroep over. Daarin geen renners van Team LottoNL-Jumbo. De kopgroep brak in het laatste uur in tweeën en de Australiër Michael Matthews (Orica-Bike Exchange) won de etappe voor Peter Sagan (Tinkoff) en Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

De kopgroep ontstond nadat het peloton in de klim naar Port d’Envalira uit elkaar werd gereden. In de afdaling wist Peter Sagan de forcing door te voeren en ontstond er een kopgroep van 16 man. Volgens ploegleider Merijn Zeeman was het niet evident om mee te zitten. “Het was onmogelijk vandaag. Het was meteen oorlog op de klim. Kelderman en Bennet hebben nog een tijdje van voren gezeten maar ook zij konden niet met de eerste groep mee omhoog. Het was vechten om vooraan te zitten. We zijn nooit voorin de koers geweest en waren vandaag niet goed genoeg.”

Lindeman

Team LottoNL-Jumbo renner Bert-Jan Lindeman baalde dat hij niet mee zat. “Ik was niet goed genoeg om mee te springen. Zo’n klim is natuurlijk meteen pittig. Als je een goede dag hebt dan zit je mee. Maar die had ik niet.” Lindeman had meer moeite met de rustdag dan hij had gedacht. “Normaal verteer ik zo’n rustdag wel goed, maar nu had ik er meer moeite mee. Als je dan niet mee zit is het flink balen, maar nu alles op de volgende etappes en ervoor vechten om in de ontsnapping te zitten.”

Kelderman

Wilco Kelderman besloot op de eerste klim om zijn eigen tempo te kiezen. “Het begin ging niet echt goed, maar ik wist dat alles weer bij elkaar zou komen dus ben ik op eigen tempo naar boven gereden. Ik richt nu nog steeds alles op het herstellen van mijn valpartij.” Kelderman viel in de achtste etappe en hield daar schaafwonden aan over. “Het kost mij veel energie om te herstellen, maar ik voel dat het elke dag beter gaat. Mijn wonden moeten eerst goed herstellen en dan wil ik topfit aan de Alpen beginnen.”

Ook Zeeman ziet dat het dag na dag beter gaat met Kelderman. “Ik ben optimistisch over het herstel van Kelderman. Ik ga ervan uit dat hij in de Alpen weer fit genoeg is om mee te doen.”

Morgen

Morgen krijgen de sprinters opnieuw een kans om zich te tonen. De 11e rit zal starten in Carcassonne en finishen in Montpellier. Ploegleider Zeeman ziet kansen. “Het is nagenoeg vlak en er zijn veel open stukken. Met de wind die voorspelt is kan het een zware dag gaan worden. Wij gaan er alles aan doen om Dylan Groenewegen in een kansrijke positie af te zetten.”

Gerelateerde updates