Team LottoNL-Jumbo klaar voor een drukke week in de WorldTour

Team LottoNL-Jumbo klaar voor een drukke week in de WorldTour

De komende week staan er drie WorldTour wedstrijden op het programma. Aanstaande zaterdag start een selectie van Team LottoNL-Jumbo in de Strade Bianche. Een dag later begint in Frankrijk de achtdaagse rittenkoers Parijs - Nice. Woensdag 8 maart start in Italië Tirreno Adriatico, de zevendaagse koers tussen de twee zeeën. Het is in deze wedstrijden uitkijken naar Roglic, Groenewegen en Gesink.


Team LottoNL-Jumbo met Roglic naar Strade Bianche


Team LottoNL-Jumbo start aanstaande zaterdag met een internationaal gezelschap in de Strade Bianche. De winnaar van Volta ao Algarve, Primoz Roglic, hoopt in deze Italiaanse koers zijn vorm door te trekken richting Tirreno Adriatico. Ook Juan José Lobato staat weer aan de start nadat hij vorige week ziek uitviel in de Abu Dhabi Tour.


Strade Bianche is sinds dit jaar onderdeel van de WorldTour. De wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door de inmiddels gestopte Fabian Cancellara. Het is pas de elfde editie van deze unieke koers. De wedstrijd is 175 kilometer lang en finisht op het historische plein in Siena. Onderweg rijden de renners over tal van onverharde wegen en dat maakt deze koers erg zwaar. Als het droog blijft, zijn er enorme stofwolken te zien. Als het regent, zijn de witte zandstroken loodzwaar.


Naast Roglic en Lobato staat ook thuisrijder Enrico Battaglin op de deelnemerslijst. Bert-Jan Lindeman en Paul Martens rijden zaterdag ook in het team van ploegleiders Jan Boven en Addy Engels. Samen met de jonge renners, Antwan Tolhoek, Alexey Vermeulen en Floris De Tier maken zij dit achttal compleet.


04/03 - Strade Bianche


Renners:

Enrico Battaglin

Bert-Jan Lindeman

Juan José Lobato

Paul Martens

Primoz Roglic

Floris De Tier

Antwan Tolhoek

Alexey Vermeulen



Coaches: Addy Engels & Jan Boven


Dylan Groenewegen aast op eerste zege in Parijs-Nice


Team LottoNL-Jumbo start aanstaande zondag, 5 maart, in Parijs-Nice met de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. Samen met zijn vertrouwde sprinttrein hoopt hij voor etappezeges te kunnen gaan. Daarnaast rijdt ook Steven Kruijswijk deze Franse rittenkoers die duurt tot en met zaterdag 12 maart.

De sprinttrein kan niet alleen Dylan Groenewegen van dienst zijn. Ook Steven Kruijswijk kan bij eventuele waaiers goed omringd worden. Kruijswijk krijgt zijn vaste helper Stef Clement mee naar Frankrijk. Na de Abu Dhabi Tour hoopt de 29-jarige renner in Parijs-Nice zijn vorm verder aan te scherpen met het oog op de Giro.


De Franse WorldTour-koers bestaat uit acht etappes en werd vorig jaar gewonnen door Geraint Thomas. De editie van 2017 begint met een aantal sprintetappes. De eerste afspraak voor het klassement is op de vierde dag. Dan staat er een vlakke tijdrit van 14,5 kilometer op het programma. Verder bestaat de ‘Koers naar de zon’ uit drie bergritten waarbij er op de een na laatste dag gefinisht wordt op de Col de La Couillole, een klim van eerste categorie.


05/03 - 12/03 - Parijs - Nice


Renners:

Stef Clement

Dylan Groenewegen

Steven Kruijswijk

Tom Leezer

Timo Roosen

Bram Tankink

Robert Wagner

Maarten Wynants


Coaches: Nico Verhoeven & Frans Maassen



Gesink, Roglic en Boom naar Tirreno - Adriatico


Robert Gesink start woensdag in de Italiaanse rittenkoers Tirreno - Adriatico. De renner van Team LottoNL-Jumbo werd in 2011 tweede achter Cadel Evans. Naast Gesink hoopt ook Roglic zijn vorm van de Algarve te verzilveren in Tirreno Adriatico.


Primoz Roglic won vorige maand de Volta ao Algarve, Strade Bianche en Tirreno - Adriatico zijn de volgende doelen voor de Sloveen. Naast Roglic en Gesink start ook Lars Boom. De klassieker-renner zou in eerste instantie starten zondag in Parijs - Nice, maar zijn val in de Omloop zorgde ervoor dat Boom een aantal dagen extra rust heeft gekregen.


Tirreno - Adriatico start op woensdag 8 maart met een ploegentijdrit van 22 kilometer. De eerste rit is niet de enige tegen de klok, in de laatste rit rijden de renners een individuele tijdrit van 10 kilometer. De koninginnenrit is voorzien in de vijfde rit, met een finish op de Terminillo.




08/03 - 14/03 - Tirreno - Adriatico


Renners:

Lars Boom

Enrico Battaglin

Jos van Emden

Robert Gesink

Juan José Lobato

Paul Martens

Primoz Roglic

Jurgen Van den Broeck


Coaches: Addy Engels & Jan Boven

Gerelateerde updates