Team LottoNL-Jumbo klaar voor Tour Down Under na snel criterium in Adelaide

Team LottoNL-Jumbo klaar voor Tour Down Under na snel criterium in Adelaide

De selectie van Team LottoNL-Jumbo voor de Tour Down Under, de eerste World Tour-wedstrijd van het seizoen, is het wielerjaar 2016 begonnen met de People’s Choice Classic in Adelaide. In een snel criterium viel Primoz Roglic aan, maar werd een massasprint niet voorkomen. Die werd gewonnen door Caleb Ewan (Orica-GreenEDGE).

“Wij zijn verrassend genoeg ook dit jaar niet de enige ploeg die hard getraind heeft in de winter”, grapte wegkapitein Maarten Tjallingii na het criterium in Adelaide. “Het ging razendsnel. Primoz Roglic meteen aan het begin van de wedstrijd weg en liet daarmee meteen weten dat hij er staat. Door het hoge tempo in het peloton, lukte het helaas niet om weg te blijven.”

Aangezien Team LottoNL-Jumbo geen sprinter in de ploeg heeft, werd het vervolgens lastig om alsnog een resultaat te boeken. “Primoz en Maarten Tjallingii hebben geprobeerd om een massasprint te ontlopen, maar Orica-GreenEDGE controleerde de wedstrijd goed”, zei ploegleider Frans Maassen. “In de uiteindelijke massasprint speelden wij geen rol.”

Toch kijkt Tjallingii met een goed gevoel terug op het openingscriterium. “We hebben flink wat snelheid op kunnen doen en hebben erg veel zin in de Tour Down Under”, blikte hij vooruit op de voor Team LottoNL-Jumbo erg belangrijke World Tour-wedstrijd. “We maken maandag nog een trainingsrit met Bianchi en dan zijn we klaar voor het grote werk.”

Gerelateerde updates