Team LottoNL-Jumbo komt zware dag in Tirreno goed door

De renners van Team LottoNL-Jumbo zijn de zwaarste rit in de Tirreno-Adriatico goed doorgekomen. De renners moesten sneeuw trotseren op de zware slotklim naar Terminillo, maar ondervonden daar niet al te veel problemen. Nairo Quintana (Team Movistar) won de etappe. 

“Het was wel een lange, lastige dag”, zei ploegleider Nico Verhoeven na afloop. “Dat kwam deels doordat er een groepje vooruit reed met renners die vrij kort in het klassement stonden. Dat verschil moest door het peloton binnen de perken worden gehouden. Daarnaast begon het op de laatste berg te sneeuwen. Niet iedereen kan daar natuurlijk even goed tegen en er zijn vandaag dan ook veel renners afgestapt. Bij ons niemand en dat is een goed teken. Vooralsnog heb ik ook nog van niemand gehoord dat ze problemen hebben gekregen door de kou en de sneeuw. We boeken vooruitgang.” 

Ervaren
Zeker voor Laurens ten Dam is een etappe als vandaag een test. Hij is net terug na een periode van ziekte en zijn gezondheid wordt in omstandigheden als deze flink op de proef gesteld. “Maar ik ben ervaren genoeg om mezelf daar goed tegen te beschermen”, zei Ten Dam. “Je moet jezelf goed aankleden in zulk weer en dat heb ik gedaan. Ik voel me ook gewoon goed, ik heb het gevoel dat ik langzaam sterker wordt. Je hoopt natuurlijk altijd op meer, maar dat kan ik nu gewoon nog niet van mezelf verwachten.” 

Slecht weer
Maandag staat er weer een lastige etappe op het programma. Zeker in de beginfase van de rit zitten weer wat lastige heuveltjes, maar daarna wordt het vlak. “Er is ook weer slecht weer voorspeld”, gaf Nico Verhoeven aan. “Dat maakt het ook weer wat gevaarlijker. Maar misschien is het wel weer een dag waarin we wat kunnen laten zien. Het is even afwachten hoe iedereen de etappe van vandaag verteert en dan zien we wel waartoe ze in staat zijn.”

Gerelateerde updates