Team LottoNL-Jumbo krijgt langzaam bevestiging in Parijs-Nice

Team LottoNL-Jumbo krijgt langzaam bevestiging in Parijs-Nice

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo waren vandaag niet bij machte om mee te doen voor de ritzege in Rasteau, maar kregen wel weer aanknopingspunten. Moreno Hofland kwam vroeg in de vijfde etappe van Parijs-Nice tot de conclusie dat hij niet goed was. De rit werd gewonnen door Davide Cimolai (Lampre-Merida).

“We wisten dat ons een zware etappe te wachten stond”, gaf ploegleider Merijn Zeeman na de etappe aan. “Het was alleen jammer dat Moreno Hofland zich slecht voelde. Hij is natuurlijk niet goed aan Parijs-Nice begonnen omdat hij ziek is geweest. De afgelopen dagen heeft hij het goed gedaan, maar nu was hij leeg. Daar staat tegenover dat Wilco Kelderman vandaag een stuk beter was dan gister. Dat kon je er ook vanaf zien en dat geeft ons hoop voor de komende twee dagen. Wilco is op zoek naar bevestiging en ik hoop dat hij dat deze dagen gaat krijgen.”

Grote groep
Zeeman kon ook concluderen dat het met een aantal van zijn pupillen bergopwaarts gaat. Eén van hen is Steven Kruijswijk, die vandaag goed voorin zat en aan het begin van de etappe nog heeft geprobeerd aan te vallen. “Ik ben ziek geworden in de Ruta del Sol”, zei hij na afloop. “Dat heeft lang aangehouden, ik heb een flink virus gehad. Hier in Parijs-Nice begin ik me elke dag weer een stuk beter te voelen. Daarom heb ik aan het begin van de etappe ook geprobeerd om aan te vallen. Het plan was om erbij te zitten als er een grote groep wegreed. George Bennett en ik zaten ook even in zo’n grote groep, maar die bleef uiteindelijk niet vooruit, helaas.”

Afvalrace
Het feit dat Kruijswijk aan de beterende hand is en Kelderman vandaag met zijn vijftiende plaats in de etappe een goed signaal afgaf, biedt hoop voor de etappe van morgen. “Dat wordt een hele zware”, maakte Merijn Zeeman duidelijk. “Het wordt slecht weer en we krijgen veel hoogtemeters voor de kiezen. Ik verwacht dat het een echte afvalrace gaat worden. Het wordt koud en in Nice is het veel draaien en keren. Het hele peloton gaat het moeilijk krijgen. Of wij klaar zijn voor zo’n slijtageslag? Ik denk dat Wilco en Steven er een mooie etappe van kunnen maken.” 

Gerelateerde updates