Team LottoNL-Jumbo met Gesink en Kruijswijk naar Abu Dhabi

Team LottoNL-Jumbo met Gesink en Kruijswijk naar Abu Dhabi

Team LottoNL-Jumbo start met Steven Kruijswijk en Robert Gesink in de Abu Dhabi Tour. Op donderdag 23 februari start de vierdaagse wedstrijd in het Midden-Oosten. Na de Tour Down Under en de Cadel Evans Road Race is de Abu Dhabi Tour de derde WorldTour-wedstrijd van dit seizoen.

De Abu Dhabi Tour finisht op 26 februari en is dit seizoen gepromoveerd naar de WorldTour-kalender. Opvallend is ook de wijziging van de datum. Doordat de etappekoers van oktober naar februari is verplaatst is dit de tweede keer in amper vijf maanden dat het peloton van start gaat in de Abu Dhabi Tour.

Team LottoNL-Jumbo gaat met een brede selectie naar het Midden-Oosten. Voor George Bennett is dit zijn comeback nadat hij te kampen had met de ziekte van Pfeiffer. Hij heeft de afgelopen winter doorgebracht in zijn thuisland, Nieuw-Zeeland. Hij is voldoende hersteld om in de Abu Dhabi Tour te starten. Kopmannen Steven Kruijswijk en Robert Gesink rijden voor het eerst dit jaar samen en Juan José Lobato kan zijn kansen gaan in de sprint.


Met de Duitser Paul Martens, de Italiaan Enrico Battaglin en de Amerikaan Alexey Vermeulen nemen ploegleider Addy Engels een internationaal gezelschap mee. Zes verschillende nationaliteiten gaan voor Team LottoNL-Jumbo van start in deze nagenoeg vlakke koers. Waar een groot deel van de etappes zeer geschikt is voor sprinters is het uitkijken naar de derde etappe. De finish op de Jebel Hafeet zal het algemeen klassement, net als in de voorgaande jaren, bepalen.


Abu Dhabi Tour 23 - 26 februari


Renners:

Steven Kruijswijk

Robert Gesink

Bert-Jan Lindeman

Enrico Battaglin

Paul Martens

Alexey Vermeulen

Juan José Lobato

George Bennett

Ploegleider:  Addy Engels 

Mecaniciens: Tim van der Zanden & Jan-Willem van der Heijden


Soigneurs: Carl Israël, Jip Regtop & Michal Szyszkowski



Gerelateerde updates