Team LottoNL-Jumbo mist kans in Ronde van Vlaanderen

Team LottoNL-Jumbo mist kans in Ronde van Vlaanderen

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo hebben slechts een kleine rol kunnen spelen in de Ronde van Vlaanderen. Aan de kop van de wedstrijd was Sep Vanmarcke de grote afwezige. Hij probeerde de al vroeg in de finale opgelopen schade nog te repareren, maar kwam te laat. Alexander Kristoff (Katusha) won.

“Tot de Taaienberg zaten we gewoon goed in de wedstrijd”, gaf ploegleider Nico Verhoeven na afloop aan. “Het was dan ook een verrassing voor ons om te zien dat Sep Vanmarcke er niet bij zat na de Taaienberg. Hij probeerde vervolgens de oversteek te maken op de Kruisberg. Helaas kwam hij net niet ver genoeg.”

Achtervolging
“Ik zat niet goed op de Taaienberg en heb later geprobeerd terug te keren.” Na zijn inspanning op de Kruisberg kon Vanmarcke nog bijna terugkomen aan de kop van de wedstrijd. Zijn jacht strandde echter toen de weg weer omhoog begon te lopen. “Als ze een beetje hadden getwijfeld, was ik er bij gekomen”, zei Vanmarcke na afloop. “Maarten Wynants heeft er alles aangedaan om mijn achtervolging te laten slagen. Uiteindelijk probeerde ik het zelf het gat dicht te rijden, maar dat lukte net niet. Ik kwam 30 meter tekort. Dat is koers. Ik wil dit nu snel vergeten en vooruit kijken naar Parijs-Roubaix.”

Gerelateerde updates